İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732488396 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

'Öğrenci kredi borçları ertelensin'

Kategori Kategori: Yurt Kur Bursları | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 469746 Okunma | Yazar Yazan: admin | 16 Şubat 2009 23:43:44

CHP K.Maraş Milletvekili Durdu Özbolat, ekonomik büyümenin yüzde 2 veya altında gerçekleşmesi durumunda,kredi borçlarının ertelenmesini öngören kanun teklifini meclise sundu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, ekonomik büyümenin yüzde 2 veya altında gerçekleşmesi durumunda, yükseköğrenim kredi borçlarının ertelenmesini öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

 
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifine göre, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, öğrenim kredilerinin verildiği tarihten öğrenim süresi bitimine kadar geçen sürede veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar öğrenim kredisi olarak verilen miktarlara, her yıl için Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışların yarısı uygulanarak hesaplanacak miktar ilave edilerek belirlenecek.
 
 
Borçlunun taksitleri, TÜİK'in açıkladığı ekonomik büyüme rakamlarının yüzde 2 veya altında gerçekleşmesi durumunda ertelenecek.
 
Teklifin gerekçesinde, devletin, yükseköğrenim kredi borçlarına uyguladığı faiz oranlarını düşük tutarak, kredinin geri dönüşünü garanti altına alacağı belirtilerek, ekonomik kriz ortamında haciz uygulaması yerine borçların ertelenmesi yoluna gidilmesinin, toplumsal huzur ve refahın korunmasına destek olacağı kaydedildi. Gerekçede, “TÜİK'in açıkladığı büyüme rakamıyla ertelenecek kredi borçları, ailelerde yıkıma yol açmadan kurumun alacağını garanti altına alacaktır” denildi.

 

 | Puan: 10 / 5 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

igein { 25 Mayıs 2014 12:30:07 }
Dikkat.
Kisisel is için bir kredi ihtiyaci mi? hemen tamam da kredi transferi için simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th): evet bu email irtibata geçerseniz.
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan