İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731976595 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Uluslararası Bilim ve Teknoloji Doktora Bursu

Kategori Kategori: Diğer Yurtdışı Eğitim Bursları | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 524722 Okunma | Yazar Yazan: admin | 04 Şubat 2009 00:57:01

2010-2011 ders yılında Dünya'daki Fulbright Komisyonları tarafından aday gösterilecek başarılı öğrenciler arasından 40 kişiye ABD'nin önde gelen üniversitelerinde doktora yapmak üzere 3 yıllığına burs verilecektir. Adaylar Türkiye ve ABD'de değişik komisyonlar tarafından değerlendirilecektir.

2010-2011 ders yılında Dünya’daki Fulbright Komisyonları tarafından aday gösterilecek başarılı öğrenciler arasından 40 kişiye ABD’nin önde gelen üniversitelerinde doktora yapmak üzere 3 yıllığına burs verilecektir. Adaylar Türkiye ve ABD’de değişik komisyonlar tarafından değerlendirilecektir.

 
Komisyonumuz tarafından gösterilecek adaylar, aşağıdaki nitelikleri taşıyan mezunlar arasından, 01 Mayıs 2009 Pazartesi günü Ankara’da İngilizce olarak yapılacak mülakat ile seçilecektir.
 

Adayların değerlendirilmesinde; akademik veya mesleki potansiyel, İngilizce bilgi düzeyi ve Türkiye’yi yurt dışında temsil yeteneği özellikle dikkate alınacaktır.

 
Burslar;
 

· Okul parası, yaşam giderleri, gidiş-dönüş uçak bileti, sağlık sigortası ve kitap parasını karşılayacaktır.

 
· 30 yaşından büyük olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilecektir. (ABD vatandaşı olanlar ve Green Card sahibi olanlar başvuramazlar)
 

· 2010-2011 ders yılında başlamak üzere aşağıda belirtilen dallardaki doktora programlarına verilecektir:

 
Astronomi, Uzay Bilimleri, Biyoloji, Kimya, Bilgisayar Bilimleri, Jeoloji, Matematik, Fizik, Bilişsel Bilimler, Sinir Bilimleri / Beyin (Neuroscience), Yeryüzü Bilimleri ile Mühendislik dallarından: Uçak, Havacılık, Uzay, Bilgisayar, Enerji, Elektrik, Kimya, İnşaat, Makina, Okyanus / Okyanus Bilimi / Deniz Teknolojisi, Petrol, Çevre / Çevre Bilimleri, Biyomedikal, Metalurji, Malzeme, Maden ve Jeoloji
 
Başvuru koşulları:

Dört yıllık üniversite mezunu olmak ya da en geç 1 Ağustos 2010 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

TOEFL’dan; CBT ise 237, iBT ise 92 veya üzerinde puan almış olmak.

GRE sınavının; Verbal bölümünden 350 veya üzerinde, Quantitative bölümünden ise 700 veya üzerinde puan almış olmak.

Lisans not ortalaması 4.00 üzerinden 3.50 veya üzerinde olmak.
 
 
ÖNEMLİ: Biyoloji, Biyokimya, Moleküler Biyoloji, Kimya, Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve Fizik dallarında başvuran adaylardan seçildikleri taktirde GRE - Subject testi istenecektir. Subject Test sonucu olmayan adayların Nisan 2009'daki  Subject Test'e girmesi önerilir.  Sınav hakkında bilgi için:  www.gre.org
 

Burslara başvurular yalnızca on-line olarak kabul edilecektir. Bunun için gereken tek şey adayın geçerli bir e-posta adresinin olmasıdır.  Online başvuruda adayın sisteme ilk girişinde, https://apply.embark.com/student/fulbright/international internet sitesine giderek, bu sayfada göreceği “Create an Account” seçeneğinden bağlanacağı sayfada e-posta adresiyle, kendisini sisteme kaydetmesi gerekmektedir.  Aday sisteme kaydını yaptıktan sonra, yukarıdaki siteye e-posta adresini ve şifresini girerek bağlanabilir ve başvurusunu yapmaya başlayabilir.  DİKKAT: Sisteme girdikten sonra açılacak olan Preliminary Questions penceresindeki 2. soruda iki seçenek göreceksiniz. Bu bursa başvuru yapmak için International Fulbright Science and Technology PhD Program seçeneğini işaretledikten sonra başvurunuza devam ediniz.

Bu sistemde aday “Submit Application” seçeneği ile başvurusunu resmi olarak sisteme yükleyinceye kadar istediği zamanda, istediği kadar bağlanma, başvurusunda gerekli düzeltme ve değişiklikleri yapma şansına sahiptir. Online başvuruların işleme konulabilmesi için başvuruların sisteme son yüklenme tarihi 01 Mayıs 2009 Cuma dır. Bu tarihten sonra sisteme girilen başvurular değerlendirmeye alınmaz.
 

Online başvuruda teknik sorunlarla karşılaşanlar ya da soruları olanlar trprog@tr.net adresine e-posta yollayarak yardım alabilirler.

 
On-line olarak doldurmuş olduğunuz başvuru formunun, formu ‘submit’ ettikten sonra, bir adet çıktısını diğer evraklarınızla birlikte Komisyonumuza iletmeniz gerekir.
 

Başvuru yapan adaylar ek olarak aşağıdaki belgeleri de 01 Mayıs 2009 Cuma gününe kadar Fulbright Eğitim Komisyonu’na elden ya da posta ile ulaştırmalıdırlar.  Bu tarihten sonra hiçbir evrak kabul edilmeyecektir.

 
a.  Üniversite diplomalarının (lisans ve/veya yüksek lisans) onaylı sureti veya mezuniyet belgesi ile lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi süresince alınan ders ve notları gösterir belge (Transkript).   Transkriptler resmi kopya olmalı ve kapalı zarf içinde (zarfın kapağı Öğrenci İşleri tarafından mühürlenmiş olarak) Komisyon’umuza ulaştırılmalıdır.     Sözkonusu belgeler Türkçe ise, onaylı İngilizce çevirileri de verilmelidir.  Transcript(ler) Türkçe ise onaylı İngilizce çevirileri de verilmelidir.  İngilizce çevirileri kendiniz yaptıktan sonra, Fulbright Ankara ve İstanbul ofislerindeki Akademik Danışmanlarımızdan randevu alarak onaylatabilirsiniz.
 

b. Üç adet referans mektubu. Referans mektupları iki şekilde sunulabilir. i) Elektronik Referans Mektubu: Online başvuru aşamasında internet üzerinden referans verecek kişi tarafından hazırlanacak olan mektup, ii) Elden Alınan Referans Mektubu: Elden alınan referans mektubu formunu http://www.fulbright.org.tr/reference_std.doc sitesinden indirebilirsiniz. Bunların dışında bir formatta hazırlanmış referans mektupları Fulbright bursları için hiçbir şekilde kullanılamaz.

 
c. TOEFL ve GRE sınav sonuç belgelerinin fotokopileri.
 

d. Nüfus cüzdanının önlü – arkalı fotokopisi. (Eğer nüfus cüzdanında TC Kimlik Numarası yazılı değilse, fotokopi üzerine ayrıca yazılarak belirtilmelidir.)

 
e. Bir adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf.
 

f. Online application / Supplementary Forms kısmındaki Signature Form.

 
Son başvuru tarihi: 01 Mayıs 2009 Cuma
 
Bu burslar hakkında forumda yazılanları okumak için Tıklayınız : http://www.bursbul.com/forum/forum_posts.asp?TID=1267

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan