İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729925536 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

MEB'de zorunlu hizmet kalkıyor mu?

Kategori Kategori: Diğer Haberler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 522799 Okunma | Yazar Yazan: admin | 01 Şubat 2009 10:09:58

MEB'in Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapacağı değişiklikle ilgili sendikalardan öneri istemesi öğretmenleri harekete geçirdi.

Öğretmen ve öğretmen adayları; gazi ve şehit yakını ve engelli öğretmenlerin yanı sıra yeni yönetmeliğin yayınlanmasından sonra atanacak öğretmenler için zorunlu hizmetin kalkması için kampanya başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim iş kolundaki sendikalara çağrıda bulunarak, "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nin bazı maddelerinin yargı kararıyla yürütmesinin durdurulması, uygulanması sırasında karşılaşılan sorunlar ve bakanlığına gelen geri bildirimler nedeniyle yönetmeliğin bazı maddelerinde değişiklik yapılacağını bildirdi ve öneri istedi. Söz konusu durum üzerine öğretmenler hareket geçti.

Bir internet sitesinde yayınlanan kampanyada, yönetmeliğin "Zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaklar" başlığının değiştirilmesi istenirken, Bakanlık kadrolarına yönetmeliğin yayınlandığı tarihinden sonra öğretmen olarak atananlar, Bedensel Engeli Değerlendirme Komisyonunca değerlendirmeye alınan öğretmenlerden özel yaşamında desteğe ihtiyacı olduğu belirtilenler, ile eş, çocuk, anne, baba ve kardeşlerinden şehit veya gazi olanların zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulması isteniyor.

Ayrıca kampanya kapsamında, Birinci Hizmet Bölgesine dahil iller ile (D) ve (E) sınıfı ilçelerinin yeniden belirlenmesi ve bu belirlemeyi yaparken bakanlığın öğretmenlerin görüşünü alması talep ediliyor.

 

 | Puan: 7 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan