İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732002506 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

GAU ilk bin üniversite arasına girdi

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 573843 Okunma | Yazar Yazan: admin | 21 Kasım 2008 12:40:18

Geçtiğimiz hafta Fransa'nın başkenti Paris'te Sorbonne Üniverstesi'nde yapılan törende 4000 Dünya Üniversitesi arasında ilk 1000'e giren üniversitelere ödülleri verildi.

2 gün süren ödül programında Girne Amerikan Üniversitesi,  Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Sn. Serhat Akpınar tarafından temsil edildi.

 
Türkiye Üniversiteleri arasında ilk 5 arasına giren Girne Amerikan Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi itirazları sonrasında Kuzey Kıbrıs Üniversitesi olarak dünya sıralamasında ilk kez Doğu Akdeniz Üniversitesi ile birlikte yer aldı.
 

Tören programının açılışında Jacques Rao UNESCO CEO’su ve Birleşmiş Milletler Avrupa Merkezi Akademik Konsey Direktörü tarafından “ Education as a Universal Fundamental Right – from Primary to higher Education”  konulu konuşma ile açıldı. EDUNIVERSAL Uluslararası Bilim Komitesi’nin üyeleri:

 
Martial Guiette, CEO of Eduniversal
Prof. Aneeta Madhock, Central Asia Zone
Prof. Nehme Azoury, Euraisa and Middle East Zone
Prof. Virginijus Kundrotas, Eastern Europe Zone
Prof. Michel Nedzela, Northern America Zone
Prof. Sung Joo Park, Far Eastern Asia Zone
Prof. Edson Luiz Riccio, Latin America Zone
M. Axel Schumacher, Western Europe Zone
Prof. Eon Smit, Africa Zone

Prof. Michael Wood, Oceania Zone tören programına katılarak dünyadaki yüksek öğretim yapılanma süreci ile ilgili bölgesel bilgiler verdiler.
 

Tören programına ayrıca ödül almak üzere gelen bazı üniversitelerin temsil etmiş olduğu ülke büyükelçileri ve eğitim atölyelerinin de katılması oldukça dikkat çekiciydi.

 
Tören programına, İspanya Ticaret Odası Genel Sekreteri Fransizco Queruqa katılarak İspanya Ticaret Odası’nın üniversitelerle başlatmış olduğu birleşik oluşum ve uluslararası gelişim projeleri ve üniversitelerle oluşan network üzerine bilgi verdi.
 

Dünya sıralamasında ilk sırayı Harward Üniversitesi Business School, İkinciliği McGill Üniversitesi Kanada ve üçüncülüğü ise MIT ABD aldı.

 
Tören sırasında teşekkür konuşması yapan Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, özellikle bir Kuzey Kıbrıs Üniversitesi olarak kuruluşunun henüz 25. yılına girmeye hazırlanırken Dünya Üniversiteleri arasında ilk 1000 içerisine girebilmiş olmanın memnuniyetini dile getirdi.  Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlüğü, akademik kurulları ve özellikle İşletme Fakültesi Dekanlığı ve öğrencilerine sonsuz teşekkürlerini arz ederek, Birleşmiş Milletler ve Avrupa İnsan Haklarının en temel değer ve kabulü olan eğitim hakkının bu denli korunması hususunda takdirlerini dile getirerek Girne Amerikan Üniversitesi olarak,  ilerleyen sürede sorumluluklarının öneminin çok daha fazla öne çıkararak ilk 100 içerisinde yer almak için çalışacaklarını aktardı.
 

 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan