İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731638490 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Ev Kiralarına Üniversite Zammı

Kategori Kategori: Konaklama - Yurt | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 511954 Okunma | Yazar Yazan: admin | 12 Ağustos 2007 20:01:21

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Ordu'ya üniversite kurulmasının ardından kira fiyatlarının yüzde 30 civarında yükseldiğini belirterek, “Bu nedenle ev kiralarının yüksek olması üniversiteye gelecek olan öğretim elemanlarının ve öğrencilerin gözünü korkutuyor” dedi.

Yeni üniversite açılan yerlerde ev kiralarının yüzde 30 oranında artması üniversite öğrencileri ve öğretmenlerin gözünü korkutuyor.

Kefelioğlu, ODÜ için ne yapılması gerekiyorsa ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, bundan kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi.

Bir üniversitenin olmazsa olmazları olan öğretim elemanları görevlileri ve öğrencilerin Ordu'ya gelmekten çekindiklerini öne süren Kefelioğlu, şunları kaydetti:

“Bunların nedenleri arasında ise kira fiyatlarının bir anda artması ve fazla olması. Ordu'ya üniversite kurulmasının ardından kira fiyatları yüzde 30 civarında yükseldi. Bu nedenle ev kiralarının yüksek olması üniversiteye gelecek olan öğretim elemanlarının ve öğrencilerin gözünü korkutuyor. Öğretim elemanları da haklı olarak bu duruma sitem ediyor, 'maaşımızın yarısını ev kiralarına mı vereceğiz' diyerek yakınıyorlar.”

Ordu'nun gelişmeye ve çevre illerin seviyesine ulaşmak için hızla ilerlemeye ihtiyacı olduğunu belirten Kefelioğlu, “Böyle kira fiyatlarını, 'Ordu'ya üniversite açıldı, Ordu'ya on binlerce öğrenci gelecek' diye yüzde 30 artırma hesapları yapan ev sahipleri var. Eğer biz böyle yaparsak bir adım ileri gitmemiz mümkün olamaz” dedi.

Kiralarının eski fiyatlara çekilmesini de isteyen Kefelioğlu, “Biz bu ODÜ'yü Ordulularla birlikte ayaklandırıp, şahlandıracağız. Herkes elini taşın altına koysun. Ordu'nun geleceği arasında bulunan bu üniversite için, kiraları pahalaştırmak değil, tam tersi fiyatları aşağı çekmek gerekir” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

 

 | Puan: 7 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan