İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731954238 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

170 Euro'ya üniversite

Kategori Kategori: Kariyer Planları | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 396612 Okunma | Yazar Yazan: admin | 22 Ekim 2008 14:47:02

170 ile 360 Euro arasında ücret ödeyerek Fransa’da üniversite okuyabilirsiniz..

83 üniversiteye sahip Fransa, ABD ve Büyük Britanya’dan sonra en fazla yabancı öğrencinin bulunduğu 3. ülke. 2 milyon 100 bin üniversite öğrencisinin 260 binini yabancı öğrenciler oluşturuyor. Ülkede öğrenim gören Türk öğrenci sayısı ise 2 bin 500. Her yıl yaklaşık 900 Türk öğrenci egitim  için bu ülkeye gidiyor. Fransa Büyükelçiliği’nin bünyesinde Fransa’da öğrenim görmek isteyen Türk ve Türkiye’de yaşayan yabancı öğrencilere hizmet veren CampusFrance Genel Müdürü Andre Siganos, Fransız üniversitelerinin daha çok Türk öğrenci ağırlamak istediklerini söylüyor:

“Yıllarca Türk öğrencilerinin kalitesini ihmal ettik. Ancak Türk öğrencilerin çok iyi oldukları kanısındayız ve onları istiyoruz. Türk öğrenciler akademik olarak başarılı. Biz de kampuslarımızda en iyi öğrencilerin olmasını istiyoruz. Çünkü en iyiler bizim yükseköğrenimimizi daha yukarıya çekiyor.”

‘TİCARET YAPMIYORUZ’

Siganos, eğitimin evrensel olduğunu ve yükseköğretimde ticaret yapmadıklarını belirterek, yabancı öğrencilerin de Fransızlar ile eşit haklara sahip olduğunu anlatıyor:

“Eğer ticaret yapıyor olsaydık, yabancı öğrencilere ödeme yaptırır, onlar için para harcamazdık. Yabancı yükseköğrenim öğrencileri Fransız yurttaşları ile aynı haklara sahip. Fransa her yıl gelen yabancı öğrencileri desteklemek ve onların eğitim masraflarını karşılamak için 2.5 milyar Euro harcıyor. Tabii ki Türk öğrenciler de Fransız yurttaşları gibi, Fransa’ya geldiklerinde seviyelerine göre 170 ile 360 Euro arasında ücret ödeyecek. Bu parayı ödediklerinde öğrenci kartı alacaklar. Bu kart onlara konaklamadan ulaşamına kadar indirim sağlayacak.”

Siganos, bir öğrencinin aylık ortalama giderinin Paris’te 950, diğer kentlerde yaklaşık 650 Euro olduğunu belirtiyor.

‘TEMEL FRANSIZCA YETERLİ’

Siganos, başvuru için temel bir Fransızca’nın yeterli olduğunu vurguluyor:

“Okumak istediğiniz öğretim dallarına göre belli düzeyde Fransızca gerekiyor. Master seviyesindeki öğrenciler için birçok dersi de İngilizce veriyoruz. Özellikle de matematik, fizik, kimya, biyoloji ve mühendislik dallarındaki eğitimler, işletme gibi birçok bölümde tamamen İngilizce eğitim verilebiliyor. Bireysel başvuru için İstanbul ve Ankara’
daki Campus- France’larda, çok iyi yetişmiş personelimiz mevcut. Bunlar hem yükseköğretim ile ilgili bilgi verecek, hem de adaylara bir yol haritası hazırlayabilecek donanıma sahip durumda. Elimizde Fransız devletince tanınan 37 bin eğitim dalını doktora seviyesine kadar tanıtan bilgisayar ağı var.”

Siganos, Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın yabancı öğrenciler için verdiği “Eiffel” ve Avrupa Birliği Komisyonu’nun verdiği “Jean Monnet” burslarından yararlanmanın da mümkün olduğunu, bu bursların da bin ile bin 500 Euro arasında değiştiğini hatırlatıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Fransa’da yüksek öğrenim görmek isteyen öğrencinin önce ÖSS sonuçlarına göre Türkiye’de bir üniversiteye yerleşmesi gerekiyor. Lisans düzeyinde 3 üniversiteye başvuru yapma hakkı bulunuyor. Yüksek lisans için ise başvuruda sınır bulunmuyor. Üniversite eğitimi görmek isteyenler ocak ayına kadar başvurabilirler.

Sabah

 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan