İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732009873 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Burs başvuruları başlıyor... 50.bin Öğrenciye Burs

Kategori Kategori: Belediye Bursları | Okunma 1216711 Okunma | Yazar Yazan: admin | 04 Eylül 2008 14:58:50

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üniversitelerin 2008 -2009 ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora bölümlerinde okuyan öğrencilere vereceği eğitim yardımı başvuruları 20 Eylül'de başlıyor.

20 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan başvurular, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi www.ibb.gov.tr adresinden yapılabilecek.

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği destek sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl da 50 bin üniversite öğrencisine vereceği eğitim yardımlarının başvuru takvimi belli oldu. Yüksek öğrenimlerini İstanbul’da sürdüren ve üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora bölümlerinde okuyan öğrencilerin başvuruda bulunabileceği eğitim yardımlarına müracaatlar bu yıl 20 eylül – 15 ekim tarihleri arasında www.ibb.gov.tr adresinden yapılacak.
 

İBB 50 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM YARDIMI YAPACAK
Bu yıl eğitim yardımı miktarında ve bu yardımdan yararlanacak öğrenci sayısında herhangi bir değişiklik yapmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da 50 bin öğrenciye toplam 36.680.000 YTL eğitim yardımı yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı eğitim yardımlarından bu yıl 46.400’ü lisans ve ön lisans, 3000’i yüksek lisans, 600’ü ise doktora olmak üzere toplam 50 bin üniversite öğrencisi yararlanacak. Eğitim yardımları kapsamında 7 ay süresince lisans ve ön lisans öğrencilerine aylık 100’er, yüksek lisans öğrencilerine 150’şer, doktora öğrencisine ise 250’şer YTL ödeme yapılacak.

 
Banka Hesabına Yatacak
Eğitim yardımları 18 Aralık tarihinden başlayarak Haziran ayını da kapsayacak şekilde her ayın ikinci haftasında öğrencilerin Ziraat Bankası’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacak olan hesaplarına yatırılacak.
 

Kazananlar elektronik ortamda belirleniyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan eğitim yardımını almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri, 2004–2005 eğitim öğretim yılından bu yana, elektronik ortamda belirleniyor. Öğrencileri, başvuru sırasında verilen bilgiler doğrultusunda puan esasına göre sıralayan sistem, daha sonra yüksek puandan itibaren eğitim yardımı almaya hak kazanan öğrencileri belirliyor. Eğitim yardımı almaya hak kazanan öğrenciler, başvuru sırasında belirttikleri bilgilerin doğruluğunu gösteren evrakları Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim ediyor. Evrakını teslim edemeyen öğrencilerin ise eğitim yardımı hakları kaybolarak eğitim yardımı hak kazanamayanlar arasında en yüksek puanı bulunan öğrenciye veriliyor.

 
Kontenjanın Yüzde 5’i yabancı öğrencilere…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim yardımı çalışmaları kapsamında yapılacak olan toplam yardım miktarının yüzde 5’i, (2500 öğrenci) yabancı uyruklu öğrencilere dağıtılacak. 
 
Detaylar ve Yorumlar için : http://www.bursbul.com/forum/forum_posts.asp?TID=1092&PID=2291#2291

 

 | Puan: 8,8 / 136 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan