İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731638363 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

KKTC´den Türk öğrencilere 1.000 USD burs

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 700311 Okunma | Yazar Yazan: admin | 28 Temmuz 2007 12:49:14

KKTC Bakanlar Kurulu, Türkiye´den KKTC´ye gelecek üniversite öğrencilerine burs verilmesini kararlaştırdı.

KKTC'deki üniversiteler, Türk öğrencileri çekebilmek için kayıt yaptıran öğrencilere bin dolar ödeyecek.

Başbakan Soyer, Bakanlar Kurulu toplantısından önce yaptığı açıklamada, Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ve üniversite rektörleriyle yaptıkları değerlendirmeler sonucunda, bu yıl KKTC üniversitelerine Türkiye'den gelecek öğrencilere, detaylarını daha sonra YÖDAK'ın açıklayacağı tarzda bin dolarlık devlet katkısı vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Soyer, hangi bölümlerde, hangi sayıda öğrencinin bu katkıdan yararlanacağının YÖDAK tarafından duyurulacağını, Bakanlar Kurulunun bu yönde karar alacağını bildirdi.

Başbakan Soyer, bu uygulamayla üniversitelere ilgiyi artırmayı ve izolasyonları kırma, ekonomiyi geliştirme sürecinde desteği artırmayı amaçladıklarını kaydetti.

“İTALYANLARIN VATANDAŞLIK BAŞVURUSU İSYANIMIZA DESTEK”

Başbakan Soyer, bir soru üzerine, İçişleri Bakanının gündeme getirmesi halinde İtalyan siyasetçilerin KKTC vatandaşlığı başvurusunun toplantıda değerlendirileceğini söyledi.

İki İtalyan siyasetçinin başvurusunun, “Kıbrıs Türk halkının 24 Nisan 2004 iradesindeki kararlı tutumu ve çözüm isteğine karşılık, çözümsüzlük sürecinde dünyada ve Avrupa'da haksız yere karşı karşıya kaldığı durumlara isyan olduğunu” anlatan Soyer, “Bu, Kıbrıs Türk halkının haklı isyanına bir destektir. Biz de bunu pozitif olarak değerlendirmek kararlılığındayız” diye konuştu.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE NAKİT SIKINTISI VAR

Soyer, inşaat sektörüyle ilgili bir soru üzerine de, sorunlarla ilgili bir çalışma yürütüldüğünü, piyasada nakit darlığı bulunduğunu söyledi. Ancak piyasada dolaşan parayla bankalardaki vadesiz mevduatın miktarının 2003 yılında 250 milyon YTL iken bugün 750 milyon YTL'ye yükseldiğini kaydeden Soyer, nakit sıkıntısının nedeninin arz fazlalığı olduğunu, ithalatta gerileme değil artış görüldüğünü söyledi.

İnşaat sektöründe müşteriye güvensizlik veren yanlışlar da bulunduğunu ifade eden Soyer, İskan Encümeni, Müteahhitler Birliği ve devletin diğer ilgili birimleriyle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığında oluşturulan komitede, inşaat sektörünün iç disiplinini şekillendirmeyi de amaçlayan çalışmaların süreceğini bildirdi.

Kaynak: Hürriyet

 

 | Puan: 8,6 / 8 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan