İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732529820 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Vakıflardan Sporculara Burs

Kategori Kategori: Sporcu Bursları | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 763263 Okunma | Yazar Yazan: admin | 30 Temmuz 2008 15:44:41

Vakıf üniversiteleri, tenisten yüzmeye, satrançtan basketbola kadar değişik spor dallarında başarılı gençlere yüzde 100'e varan oranlarda spor bursu veriyor..

Vakıf üniversiteleri yalnızca Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (ÖSS) dereceye giren yıldız öğrencilere değil sporda da yıldız gençlere burs veriyor. Başta milli forma giyenler olmak üzere vakıf üniversitelerinden birine yerleşen sporculara yüzde 100'e varan oranlarda eğitim bursu var. Burslar atletizmden yüzmeye, hentboldan tenise kadar tüm spor dallarını kapsıyor. Aynı zamanda güzel sanatlar alanında başarılı olan gençler de kültür ve sanat alanında sağlanan burslardan yararlanabiliyor. İşte üniversitelerin sporcular için sağladığı burs olanakları:



* Işık Üniversitesi: Milli sporcular yıllık öğrenim ücretinin yüzde 50'sini, birinci liglerde oynayanlar yüzde 25'ini ödemiyor. Güzel sanatlarda uluslararası yarışmalarda birinciliği olanlar da öğrenim ücretinin yüzde 50'sini ödemiyor.

* İzmir Ekonomi Üniversitesi: Milli takım oyuncuları ve üniversite takımında lisanslı oynayanlara tam burs verilirken, başarılı sporcular yarım burs alıyor.

* Kadir Has Üniversitesi: Milli sporcular için yüzde 100'e varan burs veriliyor. Bu yıl ilk kez satranç bursu da veriliyor.

* Okan Üniversitesi: Milli sporculara yüzde 100 öğrenim bursu veriliyor.

* İstanbul Bilgi Üniversitesi: Milli sporcu bursu mevcut. Basketbol, futbol, voleybol gibi branşlarda milli lisansı bulunan öğrencilere tam karşılıksız burs olanağı var.

* Yeditepe Üniversitesi: Üniversitenin basketbol, voleybol, hentbol spor takımlarına seçilen ya da son iki yılda Milli Takım adına yarışan öğrencilere yüzde 50 burs.

* Bahçeşehir Üniversitesi: Ulusal ve uluslararası başarısı bulunanlara yüzde 100'e varan oranda burs veriliyor.

* İstanbul Kültür Üniversitesi: Üniversite öğrencilerinden herhangi biri faal milli sporcu ise yüzde 25 oranında burs sağlanıyor. Herhangi bir okul takımında görev alması halinde yüzde 10 oranında burs veriliyor.

* Çankaya Üniversitesi: Spordaki başarısını belgeleyenlerin yanı sıra üstün başarı gösterebilecekleri ümidi verenler, kulüp ve üniversite takımlarında oynayanlara yüzde 100'e varan burs.

* Doğuş Üniversitesi: Kendi branşında yüksek performans gösteren öğrencilere değişik oranlarda burs olanağı.

* Haliç Üniversitesi: Sporun yanı sıra sanat ve kültür bursları da veriliyor.

* İstanbul Ticaret Üniversitesi: Burs üniversitenin uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil ederek madalya kazanmış milli sporcu öğrencilerine yüzde 50 oranında veriliyor.

* Beykent Üniversitesi: Spor ve sanat bursu almaya hak kazananlar öğrenim ücretinin yüzde 50'sini ödemiyor.

* Çağ Üniversitesi: Ferdi spor dallarında son üç yıl içerisinde ilk üç dereceye veya branşında milli takıma giren öğrenciler ve okul takımında başarılı olanlara yüzde 100'e varan oranlarda burs.

* Atılım Üniversitesi: Branşında genç ve ümit milli sporcu olan, play-off oynayan öğrenciler tam, yarım ya da üçte bir oranında burs alıyor.
 
 

 

 | Puan: 10 / 4 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan