İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731628836 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Öğrenciye 10 YTL'ye tatil

Kategori Kategori: Diğer Haberler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 486391 Okunma | Yazar Yazan: admin | 19 Temmuz 2008 16:06:32

MEB önemli bir uygulamayı devreye soktu. Öğrenciler, Türkiye'nin 8 ayrı noktasında neredeyse bedevaya tatil yapacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'na bağlı Türkiye'nin 8 ayrı noktasındaki Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesislerinde, çeşitli yaş ve cinsiyetteki genç öğrencilere, “her şey dahil” tatil imkanı adeta sembolik ücretlerle sağlanıyor.

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle programlanmış 8 günlük tam pansiyon kamplarda, yemek ve barınma ihtiyacı ile her türlü sosyal ve kültürel etkinliğe 10 YTL karşılığında ulaşılabiliyor.

Öğrenciler, yoğun geçen eğitim-öğretim yılının ardından deniz ve kumsalda uygun fiyatla bir yandan tatilin keyfini çıkarıyor diğer yandan değişik bölgelerden kişileri bir araya getiriyor, dayanışma ve paylaşım bilincini kazandırıyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki İskenderun Uluçınar Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi de Ankara, İstanbul, Hatay, Adana, Mersin, Zonguldak ve Malatya'den gelen 109 gence ucuz tatil imkanı sunuyor.

İLK KONUKLARINI AĞIRLIYOR
Kampın eğitim şefi Alaattin Melekoğlu, İskenderun sahilindeki kampın bu yıl ilk kez öğrencilere kapılarını açtığını belirtti.

Melekoğlu, bakanlığın kamplarla, öğrencilerin eğitim yılındaki ders yükünü atmasına, eğlenip, dinlenerek kendi kişisel becerilerini geliştirmesine katkı sunmayı amaçladığını bildirdi.

Kamplarda öğrencilerin, el becerilerini geliştirirken, sportif, sosyal ve kültürel konularda da konularında uzman öğretmenlerden eğitim aldığını ifade eden Melekoğlu, “Bu kamplar, ülkemizin genç nüfusunun birbiriyle kaynaşmasını, arkadaşlık ve dostluk duygularını pekiştirmesini, farklı kültürleri tanıyıp, öğrenmesini sağlıyor” dedi.

Melekoğlu, öğrencilerin İskenderun'un yanı sıra Karataş-Tuzla, Silifke-Kapızlı, Gemlik-Karacaali, Gemlik-Hasanağa, İntepe, Beyşehir ile Kırkağaç'taki tesislerdeki kamplara da katılabildiğini anlattı.

Melekoğlu, İskenderun Uluçınar Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi'nin 17-24 Temmuz lise öğrencilerine, 27 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde ilk öğretim 6, 7 ve 8 sınıf, 6-12 Ağustos tarihlerinde ise yeniden lise öğrencilerine hizmet vereceğini söyledi.

YETENEKLERİNİ KAMPTA KEŞFETTİLER
Kampa Malatya'dan katılan 17 yaşındaki Olcay Samyeli, geçen yıllarda da diğer illerdeki tesislerde yaz tatili kamplarına katıldığını vurguladı.

Samyeli, burada eğlenceli vakit geçirerek, çok güzel arkadaşlıklar edindiklerini belirtti ve şunları anlattı:
“Bu kampları herkese tavsiye ediyorum. Çünkü, kamp kişilerin öz güveninin gelişmesinde büyük rol oynuyor. Sıkı bağlar kurulmasına neden oluyor. Ayrıca, yeteneklerimizi burada keşfedebiliyoruz. Ben, Malatya'da eğitim görürken, satrançla hiç ilgilenmezdim. Bu kamplar sayesinde, çok iyi satranç oynadığımı keşfettim. El becerilerimi geliştirdim. Ayrıca, Karadeniz bölgesinin halkoyunu olan 'Kolbastı'yı öğrendim. Bana çok ucuz fiyata farklı tatlar, kültürler edinmemi sağlıyor.”

Heykel yapma yeteneğini kampta fark ettiğini belirten Ankaralı Ecem Çuhan (18) da kampın kendine olan öz güvenini artırdığını bir çok alanda daha başarılı işlere imza attığını, ayrıca, buradaki arkadaşlıkların okul döneminde de devam ettiğini söyledi.

Çok küçük bir ücret karşılığında güzel bir tatil yapma fırsatı yakaladıklarını anlatan Çuhan, “Ailem beni buraya gönderirken hem ekonomik hem de manevi anlamda çok rahatlardı. Çünkü, 10 YTL karşılığında çok keyifli bir tatil yapıyoruz. Ayrıca, buradaki eğitmenler bizimle yakından ilgileniyor. Bu nedenle ailemin aklı tatildeyken bende kalmıyor” dedi.

Ankaralı Cansu Şen (17) de tatilde çok sayıda yaşıtının olmasının büyük avantaj olduğunu, dinlenirken eğlencenin de zevkine vardıklarını söyledi.

 

 | Puan: 10 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan