İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732613659 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Sabancı Üniversitesi'nde diploma heyecanı

Kategori Kategori: Diğer Haberler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 387694 Okunma | Yazar Yazan: admin | 30 Haziran 2008 00:05:49

Sabancı Üniversitesinden 2007-2008 akademik yılında mezun olan 459 lisans, 123 yüksek lisans ve 8 doktora öğrencisi, törenle diplomalarını aldı.

Üniversitenin Tuzla yerleşkesindeki amfi tiyatroda düzenlenen törende konuşan Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesinin, ''21. yüzyılın üniversitesi nasıl olmalı?'' sorusuna cevap verebilmek için ortak aklı arayarak kurulduğunu söyledi.

 
Bu cevabın aynı zamanda üniversitenin kurucularının yapmış olduğu temel bir seçimi gösterdiğini de kaydeden Sabancı, bunun var olan üniversite modellerinin tekrarı ile ''yol açan, ufuk açan'' yeni bir model yaratmak arasında yapılan bir seçim olduğunu ifade etti. Güler Sabancı, ''Tasarladığımız ve hayata geçirdiğimiz en ayırt edici özelliklerden biri, öğrencilere kalıpların ötesinde düşünme, kalıpları sorgulama yetkinliğini kazandırmaktır. Dolayısıyla özgürce tercih yapma ve karar verme yeteneğini geliştirmeye özen gösterdik. Bunu sağlayacak yapıyı da tasarladık'' şeklinde konuştu.
 

21. yüzyılda çıkabilecek problemlerin çözümünün disiplinler arası bakış açısıyla gerçekleşebileceğini belirten Sabancı, şöyle devam etti:

 
''Kuruluşumuzdan itibaren akademik departmanların, bölümlerin olmadığı disiplinler arası bir yapıya yöneldik. Tarihe yön vermiş isimlerden biri olan Benjamin Franklin, 'Geçici bir konfora kavuşmak için özgürlükten vazgeçenler, ne konfora ne de özgürlüğe sahip olabilirler' diyor. Özgürlükleri kullanmak cesaret ister ve sorumluluğu vardır. Bugün Sabancı Üniversitesinden mezun olan siz gençlere baktığımda, her birinizin hayatınızın bu aşamasında size verilen özgürlüğü ne kadar iyi kullandığınızı görerek gururlanıyorum.''
 

-REKTÖR PROF. DR. TERZİOĞLU-

 
Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu da Atatürk'ün söylediği ve Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezinin duvarında yer alan ''Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır'' sözüne işaret ederek, ''son günlerde Türkiye'de çatışma dilinin bol kullanıldığı, aklın sesinin pek duyulmadığı ve ilmin bir kenara itildiği bir dönemden geçildiğini'' ifade etti.
 

Üniversitelerin hiçbir şekilde günlük siyaset içinde piyon olarak kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Terzioğlu, ''Üniversiteler, özellikle de Sabancı Üniversitesi, aklın ve bilimin egemen olduğu, çatışma dilinin değil diyaloğun, dinlemenin, düşünmenin, anlamanın, araştırmanın egemen olduğu bir yerdir ve böyle olmaya devam edecektir'' dedi.

 
Törende, 2007-2008 akademik yılında mezun olan 459 lisans, 123 yüksek lisans ve 8 doktora öğrencisine diplomaları, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Güler Sabancı, Prof. Dr. Terzioğlu ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Halis Komili tarafından verildi.
 

Törende ayrıca, 2006 yılında vefat eden Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Gürsel Sönmez adına düzenlenen ödüller de sahiplerini buldu.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan