İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732593206 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Özyeğin Üniversitesi'nden herkese burs

Kategori Kategori: Yurt içi Burslar | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 706118 Okunma | Yazar Yazan: admin | 29 Haziran 2008 23:58:29

Özyeğin Üniversitesi kapılarını açıyor. Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Hüsnü Özyeğin, Türkiye'de ilk kez bir vakıf üniversitesinin tüm öğrencilerine burs vereceğini söyledi. Özyeğin üniversitede finansbank'tan daha başarılı olacağız'dedi.

üsnü Özyeğin Vakfı’nca geçen yıl kurulan Özyeğin Üniversitesi, ilk öğrencilerini 2008-2009 akademik yılında alacak. Üniversitenin Altunizade Yerleşkesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüsnü Özyeğin, eğitiminin önemli bir bölümünü burslu, borç alarak ve yaz-kış çalışarak okuduğunu ve eğitimin önemine gönülden inanan birisi olarak 30 yıldan beri Türkiye’de eğitimin gelişmesine katkıda bulunduğunu söyledi.
 
Üniversitenin ilk öğrencilerini Eylül ayında karşılayacağını ve hedeflerinin 3 yıl içerisinde İstanbul’da 3-4 bin öğrencinin öğrenim görebileceği bir kampüs oluşturmak, önümüzdeki 10 yıl içinde de bu sayıyı 10-12 bin öğrenci kapasitesine ulaştırmak olduğunu ifade eden Özyeğin, şunları söyledi:

“Özyeğin Üniversitesi çağdaş eğitim sistemi, yaşamla iç içe ve yenilikçi yapısı, hizmet sektörü odaklı eğitim programları ile özgün, yaratıcı ve kullanılabilir bilgi üreterek toplumsal gelişime katkı sağlamayı hedefliyor. Temel amacımız, öğrencilerimizi sadece Türkiye’de değil, dünyada da aranan iş insanları, araştırmacılar, eğitimciler ve girişimciler olarak yetiştirmek. Özyeğin Üniversitesi, en önemli yatırımını hocalara ve öğrencilere yapacak. Üniversite, uluslararası öğretim üyeleri, öğrenim programları ve yurt dışından gelecek öğrencileri ile çok dilli, çok kültürlü bir yapıya sahip olacak. Üniversitemizin bu yıl kapılarını açacağı 210 öğrencinin tamamına kesintisiz burs vereceğiz. En başarılı 30 öğrenci tam burs, 150 öğrenci yüzde 75 oranında, geri kalan 30 öğrenci de yüzde 50 oranında burs alacak. Başarıya odaklı yüksek bursların yanı sıra Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek mezuniyet sonrası ödeme imkanı sunan finansal destek modeli oluşturduk. Amacımız her kesimden öğrenciye üniversiteyi maddi olarak erişilebilir kılmak.”

EĞİTİM ÜCRETİ 24 BİN YTL
Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, üniversitenin uluslararası niteliği, kadrosu, esnekliği, öğretim üyeleri ve ortaklarıyla diğer üniversitelerden farklılıkları bulunduğunu, öğrencilerinin yüzde 20’sinin, öğretim elamanlarının da yüzde 35’inin yabancı olacağını söyledi.

Bu yıl 210 öğrenci, 14 öğretim üyesi ve 20 öğretim görevlisi ile öğretime başlayacak üniversitenin 2016’da 8 bin öğrenci, 300 öğretim üyesi ve 300 araştırma görevlisi ile faaliyetini sürdürmesini hedeflediklerini ifade eden Erkut, “Hedefimiz 2500-3000 kişilik butik vakıf üniversitesi olmak değil” dedi.

Erkut, bu yıl sadece İşletme Fakültesi ile başlayacak olan üniversitenin İngilizce eğitim vereceğini ve bir yıl yabancı dil hazırlık sınıfı olacağını söyledi. Öğrencilerin 15 kişilik hazırlık sınıflarında haftada 25 saat dil eğitimi göreceğini belirten Erkut, önümüzdeki sene de Mühendislik Fakültesi’nin açılacağını bildirdi.

Eğitim ücretinin 24 bin YTL olduğunu ve ilk yıl tüm öğrencilerin burslu okuyacağını belirten Erkut, burs süresinin 7 yıl garantili olduğunu söyledi.

Finansbank ile sağlanan anlaşma ile kredi imkanından yararlanacak öğrencilerin mezun olduktan sonra bu krediyi geri ödeyeceklerini ve 3 yılı faizsiz olan kredinin faiz oranının daha sonra yüzde 1 ile sınırlandırıldığını belirten Erkut, öğrencilerin ÖSS sonuçlarını beklemeden “www.ozyegin.edu.tr” adresinden 13 Temmuz’a kadar kredi başvurularını yapabileceklerini anlattı.

5 YILDA 100 MİLYON DOLAR HARCANACAK
Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hüsnü Özyeğin, üniversitenin sahibi olduğu Finansbank’tan daha başarılı olacağına inandığını belirtti. Özyeğin, “Daha tecrübeliyiz. Çok iyi akademik kadromuz var. Üniversiteye ticari olarak bakmıyorum. Banka gibi satamazsınız. Türkiye’de en iyi hocalara ve öğrencilere sahip üniversite olmak istiyoruz. Üniversite ve vakfa 40 milyon dolar koydum. Birinci yıl 15-18 milyon dolar harcanacak. Üniversitenin birkaç yıl geliri olmayacak. İlk 5 yıl 100 milyon dolar harcanacak. Hedefimiz önümüzdeki 5-10 yıl arasında Türkiye’nin en iyi 5-6 üniversitesi arasına girmek” diye konuştu.

Prof. Dr. Erhan Erkut da, “hatırı sayılır sayıda küçük Özyeğinler yetiştirmek istediklerini, girişimcilerin sadece öğrencilerin arasından değil, öğretim üyeleri arasından da çıkacağını” söyledi.

 

 | Puan: 8,4 / 43 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan