İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729934049 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Polisten eğitime tatil desteği

Kategori Kategori: Etkinlik Rehberi | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 433488 Okunma | Yazar Yazan: admin | 28 Mayıs 2008 12:57:42

Polis Akademisi maddi imkanları iyi olmayan başarılı öğrencileri polis okullarında düzenlenecek yaz kamplarında misafir edecek.

Polis Akademisi maddi imkanları iyi olmayan başarılı öğrencileri polis okullarında düzenlenecek yaz kamplarında misafir edecek. 23 polis okulunda uygulanacak programlar yaz süresince 8 dönem olarak tekrarlanacak.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Polis Akademisi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce başarılı ancak maddi imkanları yerinde olmayan öğrenciler için yaz programları düzenlendi.

Polis akademisince organize edilen ve Türkiye genelindeki 23 polis okulunda uygulanacak programlar yaz süresince 8 dönem olarak tekrarlanacak. Beş gün sürecek kamplara katılacaklar, polis okullarının bulunduğu illerdeki ilköğretim 7. ve 8. sınıfta okuyan başarılı öğrenciler arasından il Milli Eğitim Müdürlüklerince seçilecek.

Seçildikten sonra aileleri tarafından polis okullarına götürülecek öğrenciler teslim alındıktan sonra kendileri için önceden hazırlanmış kıyafetleri giyecek, daha sonra da İstiklal Marşı okuyarak göndere Türk bayrağını çekecek.

Kamp süresince öğrencilere bilgisayar ve internet kullanımı konularında pratik bilgiler verilecek. Düzenlenecek resim ve müzik etkinliklerine de katılacak öğrenciler, ailenin önemini işleyen, Türkiye'nin tarihi ile milli kimliklerini öğrenmelerini sağlayacak filmler izleyecek.

Kendi aralarında oynayacakları oyun ve dramalarla devletin işleyişini de öğrenecek olan çocuklar, birlikte dışarıda akşam yemeği yiyecek, tarihi yerler ile müzeleri ziyaret edecek, pikniğe gidecek, motorlu, atlı ve köpekli polislerin kendileri için hazırlayacağı gösterileri izleyecek.

Sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar tarafından hazırlanan bir eğitimden geçirilen polisler, kamp süresince çocuklarla yakından ilgilenecek. Kamplara katılan çocuklara, gerçekleştirilen etkinliklerle birliktelik ve paylaşım duyguları aşılanacak. Milli değerlerini kazanmaları, vatan bilinci ve tarih şuurlarının oluşmaları sağlanacak.

Programın amaçları hakkında bilgi veren bir emniyet yetkilisi, yaz sonunda kamplara katılan yaklaşık 3 bin 700 öğrencinin her şeyden önce birlikte zaman geçirmeyi öğreneceklerini söyledi. Günümüzde çocukların interneti yanlış kullandığını, bilgisayarda oyun oynamaktan, kolektif oyun bilinçlerinin oluşmadığını vurgulayan yetkili, program sayesinde çocukların sosyalleşeceklerini kaydetti.

Programın asıl amacının çocuklarda başarma duygusunu ön plana çıkartmak ve eğitimlerine olan ilgilerini güçlendirmek olduğunu anlatan yetkili, özellikle büyük şehirlerin varoşlarında yaşayan çocukların bu sayede kente uyum sağlamalarının kolaylaşacağını dile getirdi.

Kıyafetten, yiyecekleri dondurmalara kadar her türlü ihtiyaçlarının önceden planlanarak hazırlandığını da kaydeden emniyet yetkilisi, kampta çocuklara çeşitli hediyeler verileceğini, kamp sonunda da kendilerini mektup yazmalarını isteyeceklerini söyledi. Yetkili, çocuklardan gelen mektuplar ile etkinliklerin broşür ve kitap basılarak duyurulacağını da belirterek, 5 yıl boyunca her yaz devam edecek pilot uygulamaya katılan çocukların devleti tanıyarak, polisi devletin bir parçası olarak görmeyi öğreneceklerini kaydetti.

 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan