İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732187594 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Batmanlı öğrencilere ÖSS motivasyonu

Kategori Kategori: SBS - KPSS - ALES | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 399897 Okunma | Yazar Yazan: admin | 04 Mayıs 2008 18:56:28

Yaklaşan üniversite sınavı öncesi Doğu'daki öğrencileri sınav öncesi bilgilendirmek amacıyla, Kariyer Günü ve Motivasyon Semineri düzenlendi.

Türkiye’nin 40 üniversitesinden toplam 100 öğrencini katıldığı kariyer günü etkinliğinde öğrenciler eğitim gördükleri üniversiteleri tanıtma ve ÖSS sınavı öncesi Batman’da lise ve dershanelerde eğitim gören öğrencilerin tercih edecekleri meslekler konusunda bilgi alışverişinde bulundular.

Teknik eğitim Fakültesi konferans salonunda bir araya gelen öğrencilere önce motivasyon seminer verildi. Seminere konuşmacı olarak İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi İletişim direktörü Doç. Dr. Zafer Melih Arıcan, İstanbul teknik Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Aslan, Marmara Üniversitesi İletişimi Fakültesi Öğretim görevlisi Atilla Gülgün katıldı. Yapılan konuşmalarda öğrencilerin üniversite tercih sıralamasında en çok sevdikleri ve başarabilecekleri meslekleri tercih etmeleri istendi. Konuşmacılar öğrencilere anne ve babalarını özellikle istedikleri meslekler değil kendilerinin başarılı olabilecekleri meslekleri tercih etmeleri konusunda uyarılarda bulundular.
 
Aksi takdirde kendilerinin daha büyük başarısızlıklarla karşılaşılacağı anlatıldı. Ortak Çözüm Dergisinin organize eteği kariyer günü etkinliği ile ilgi açıklama yapan İhsan Dabak “Batıda ki öğrenciler sınav öncesi girmek istedikleri üniversiteleri önceden gidip görme imkânı buluyorlar. Doğuda ki öğrenciler ise ancak internet ortamında görme imkânı buluyorlar. Sınav öncesi tercihlerin doğru yapmaları konusunda bilgilendirmek amacı ile böyle bir etkilik düzenledik. Değişik üniversitelerden gelen arkadaşlara birebir görüşüp bilgi alışverişinde bulunacaklar ve böylece daha az hata ile tercihlerini yapabilecekler diyen Dabak ayrıca “Değişik üniversitelerden gelen arkadaşlar kendi üniversitelerin tanıtım standını kurarak buradaki öğrenci arkadaşlarımıza tanıtacaklar” şeklinde konuştu.

 

 | Puan: 6,3 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan