İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731978501 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı

Kategori Kategori: Bilim - Teknoloji | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 771135 Okunma | Yazar Yazan: admin | 21 Nisan 2008 00:38:28

TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı, ilköğretim 5. sınıfı bitiren genç bilim meraklılarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Öğrencileri bilimin güleryüzüyle tanıştırmayı hedefleyen TÜBİTAK, bu yılki kampını Gebze'de bulunan Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü'nde (TÜSSİDE) gerçekleştirecek. 6 dönem halinde yapılacak kampın ilk dönemi 29 Haziran'da başlıyor.

TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı 2006 yılından beri ilköğretim 5. sınıftan 6. sınıfa geçen ilköğretim öğrencilerinin katılımıyla Gebze'de yapılıyor. ''Bilim her yerde'' sloganıyla yola çıkan TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı, katılımcılarına bilimsel gerçeklerin ve kavramların günlük hayatla ne kadar ilişkili olduğunu ve bilimle uğraşmanın zevkli ve eğlenceli olabileceğini göstermeyi amaçlıyor.

Kampa, bu yıl ilköğretim 5. sınıfında okuyan ve ''Bilim Çocuk Dergisi''ne abone olan öğrenciler başvurabiliyor. Daha önce abone olmayan okurlar da son başvuru tarihinden önce abone olmaları durumunda başvuru yapabiliyorlar.

Kampa başvuru yapmak isteyenlerin derginin mart ve nisan sayılarında yer alan Yaz Bilim Kampı yazısını dikkatlice okumaları, yazıda yer alan ön başvuru formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurmaları ve en geç 20 Mayısa kadar ilgili adrese ulaştırmaları gerekiyor.

TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı, bu yıl da TÜBİTAK'ın bir enstitüsü olan TÜSSİDE'de yapılacak. TÜSSİDE, Kocaeli Gebze'de, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) yerleşkesinde bulunuyor.

Kampın her bir dönemi 7 gün sürecek, katılımcılar bu süre boyunca TÜSSİDE'de konaklayacak. TÜBİTAK Yaz Bilim Kampının birinci dönemi 29 Haziran-5 Temmuz, 6. ve son dönemi ise 17-23 Ağustos günleri arasında gerçekleştirilecek.

Kampa katılacaklar, 21 Mayıs 2008 tarihinde TÜBİTAK Başkanlık binasında noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek. Kampa katılma hakkı kazanan başvuru sahipleri 50 YTL katılım payı ödeyecek ve kendilerinden istenen dokümanları TÜBİTAK'a ulaştıracaklar.


-KAMPTA NELER VAR?-


TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı'nda bilimin çeşitli dallarıyla ilgili eğlenceli etkinlikler içeren atölye çalışmaları yer alıyor.

Bu atölye çalışmalarının bir kısmı TÜBİTAK'ın Marmara Araştırma Merkezi yerleşkesinde yer alan araştırma enstitülerinde, bu enstitülerde araştırma yapan bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşiyor. Kamp süresince katılımcılar serbest saatlerde diledikleri gibi oyunlar oynayabiliyor, spor ya da sanat etkinliklerine katılabiliyorlar.

 

 | Puan: 9,2 / 11 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

seher { 09 Mart 2012 10:22:09 }
kamp ve farklı etkinlikleriniz yok mu? kardeşim için soruyodum. şuan lise ögrencisi ama pratik zekaya sahip olmasına ragmen aldığı ezberci eğitim onun cezbetmediği için çalışmayı red ediyor.mümkünse aktif eğitim alabicegi kamplar düşünüyorum onun için. bu konuda bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler. [:p)]
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan