İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729286822 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Turkcell'den öğrencilere burs !

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 3 Yorum | Okunma 825694 Okunma | Yazar Yazan: admin | 20 Mart 2008 18:30:46

Turkcell yüksek lisans öğrencilerine burs verecek...

Turkcell, Türkiye Bilişim Derneği ile başlattığı program kapsamında 50 yüksek lisans öğrencisine karşılıksız burs verecek.

Gnçtrkcll Yüksek Lisans Burs Programının tanıtım toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Turkcell’in, kuruluşundan bu yana insana yatırım yapan bir kurum olduğunu belirterek, bu bağlamda, "Önce insan, öncü Turkcell" inancıyla çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Turkcell’in üniversite öğrencilerine yönelik "7 Bölge/7 Üniversite", "PAF Takımı", "Univercell" ve "Turkcell Mobil Gelecek Yarışması" gibi çeşitli projeler yürüttüğünü hatırlatan Kocabaş, gnçtrkcll Yüksek Lisans Burs Programı ile de önceliğin yüksek lisans öğrencilerinde olmasını istediklerini söyledi. Verilen bursların yüzde 98’lik bölümünden lisans öğrencilerinin yararlandığını belirten Kocabaş, Turkcell’in de bu projeyle yüksek lisans öğrencilerini, karşılıksız bursla destekleyeceğini, projenin 14 üniversite ile başladığını kaydetti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocabaş, burstan yararlanacak öğrencilerin Yüksek lisans Burs Programı komitesi tarafından belirlendiğini, burada başarının önemli bir kriter olduğunu söyledi. Projeye bu yıl 50 öğrenci ile başladıklarını, bunun devamlılığını amaçladıklarını ve önümüzdeki dönemde bursiyer sayısını ikiye katlayacaklarını bildiren Kocabaş, Turkcell’in sosyal sorumluluk projeleri için ayırdığı bütçenin sorulması üzerine ise, "Turkcell’in topluma değer yaratma önceliği var. Biz Turkcell’i, Türkiye’nin Turkcell’i olarak konumlandırıyoruz. Bunlar emek ve gönül işi olan projeler, ancak Turkcell’in bu konuda belirgin bir bütçesi de mevcut" dedi.

Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Doç. Dr. Turhan Menteş de programın üniversitelerdeki araştırma çalışmalarına ciddi katkıda bulunacağını söyledi. Türkiye’nin geleceğinde gençlere büyük görevler düştüğünü dile getiren Menteş, ülkenin kalkınmasında gençlerin önemli rolünün bulunduğunu anlattı. Bursun eğitimde itici bir güç olduğunun altını çizen Menteş, yasal zeminlerde öğrencilerin desteklenmesinin önemine dikkat çekti. Bursiyerlerden Gaye Genç ise üniversiteler ile özel sektörün el ele çalışması gerektiğine inandıklarını belirterek, yüksek lisans öğrencilerinin maddi kaygılar nedeniyle araştırmalarına yeterince konsantre olamadıklarınını anlattı. Turkcell, Türkiye Bilişim Derneği katkılarıyla hayata geçirdiği gnçtrkcll Yüksek Lisans Burs Programı kapsamında, üniversiteyi başarıyla tamamlayan yüksek lisans öğrencilerine, 2007-2008 eğitim yılında başlamak üzere iki yıl boyunca burs desteğinde bulunacak. Program kapsamında her bir öğrenciye 9 biner YTL destek verilecek. 2007-2008 Akademik Yılı, Ocak ayında başlayan Yüksek Lisans Burs Programından 14 devlet üniversitesinin Fen Bilimleri (Elektrik, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği), Sosyal Bilimler (İşletme, Pazarlama, Ürün Yönetimi) bölümlerinde yüksek lisans yapan öğrenciler yararlanabilecek.

Programa Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İTÜ, KTÜ, Kocaeli Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, ODTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi dahil olurken, programın ilerleyen yıllarda yaygınlaştırılması hedefleniyor. Program kapsamında burs alan öğrencilerin takibinin ise Türkiye Bilişim Derneği ve Turkcell Akademi tarafından düzenli bilgi paylaşımı yapılarak sağlanacağı kaydedildi.

 

 | Puan: 8,2 / 121 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

Adem KARA { 05 Mart 2014 09:53:42 }
Mersin ili Tarsus ilçesi Fahrettin Paşa İlköğretim okulunda müdür yardımcısıyım. Okulumuz Tarsus'un kenar mahallelerinden birinde. Daha önceki yıllarda Türkcel olarak gönül köprüsü projeleri yaptınız. İnsanların kaynaşmalarına vesile oldunuz. Bizde Çanakkale ve İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerini öğrencilerimize anlatmak ve yaşatmak istiyoruz. Bizlere yardımcı olursanız seviniriz.
muhip yabaş { 14 Ocak 2012 11:47:46 }
TÜRKCELL’İN REKLAM AMAÇLI BURSLARI
LİSANS ÜSTÜ YAZILIM ÖĞRENCİLERİ Nİ YARI YOLDA BIRAKTI.
Türkcel’in sözde bilimsel gerçekte filimsel bursları nı vergiden düşüyor
Geçen yıl yurdun değişik üniversitelerinden lisans üstü öğrencilerine
Proje destek bursları verilme kararı alındı
Türkcelle birlikte yürütülecek 1,5 yıl sürecek projeler ile ilgiliydi burslar
Ne mi yapıldı Almanyada yapılan fuarda başta CEO ları Bakanında katıldığı fuarda
Fotoğraflar çekildi Türcelin eğitim destekleri üzerine nutuklar çekildi
Türkcell Gebzede bir toplantı yapıldı,
Reklam bitii,türkcelin projelere desteği bitti hem fiili hem maddi.
mehmet { 19 Eylül 2011 13:20:21 }
elektrik elektronik mehündisliğini okuyorum, sıkıntılarım var, yardımlarınıza ihtiyacım var...
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan