İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729922868 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

OKS mağdurlarının sayısı 500'e yaklaştı

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 436148 Okunma | Yazar Yazan: admin | 16 Temmuz 2007 23:16:09

OKS sonuçlarında diploma notu düşük hesaplanan öğrencilerin sayısı 475'e yükseldi.

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarında diploma notu düşük hesaplanan öğrencilerin sayısı 475'e yükseldi. Bu öğrencilerin 300'ü İstanbul Yunus Emre İlköğretim Okulu'ndan çıktı. Diploma notu Milli Eğitim Bakanlığı'na düşük bildirilen öğrencilerin puanları düzeltilmeye başlandı.

Yeni puanlar bakanlığın http://www.meb.gov.tr/ internet adresinden duyuruluyor ve bakanlık sınavın iptal edilmeyeceğini belirtiyor.

İlköğretim başarı puanı bu yıl ilk kez OKS sonuçlarına eklendi. Ancak okulların hazırlıksız yakalanması büyük bir skandala yol açtı.

Öğrencilerin ilköğretim başarı puanını yanlış bildiren okullar nedeniyle yüzlerce öğrenci belirsizlik içinde bekliyor.

İlköğretim başarı puanı yüksek olmasına rağmen, bakanlığa bildirilen diploma notu düşük görünen öğrenci sayısı da 386'dan 475'e yükseldi.

En çok hatalı sonucu bildiren okul ise İstanbul Yunus Emre İlköğretim Okulu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, 300 öğrencinin başarı puanının yanlış girildiği okulda hatanın bilgisayar sisteminden kaynaklandığını belirtti.

880 bin öğrencinin notları inceleniyor

Puanı düşük olanlar ya okullarına ya da bakanlığa başvurarak hatayı düzelttirebiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatıyla 880 bin öğrencinin diploma notları yeniden inceleniyor. Böylece, düşük olmasına rağmen diploma notu yüksek görünen öğrenciler belirlenecek.

Hata tespit edilirse diploma notları yüksek gösterilen öğrencilerin gerçek notları üzerinden puanları yeniden hesaplanacak.

Diploma notlarının yanlış bildirilmesi nedeniyle mağdur olan öğrenciler sınavın iptal edilmesini talep etti. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı buna sıcak bakmıyor. Bakanlık sınavın iptal edilmesinin daha çok sıkıntıya yol açacağı görüşünü taşıyor.

İlköğretim başarı puanları üzerinde yapılan incelemeler bu hafta içinde sonuçlandırılacak. Puanları hatalı olan öğrenciler tercihlerini yeni puanları üzerinden yapacak.

CNNTURK

 

 | Puan: 6,4 / 5 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan