İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729849812 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Moğollar beyazperdede

Kategori Kategori: Kültür - Sanat | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 441935 Okunma | Yazar Yazan: admin | 02 Şubat 2008 14:02:34

Moğol İmparatorluğu ve Cengiz Han'ın ihtişamı, beyazperdeye taşınacak.

Dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan Moğol İmparatorluğu'nun kurucusu Cengiz Han'ın hayatını ve aşklarını konu alan "Moğol/Mongol" 14 Mart'ta vizyona girecek.

Rus sinemasının başarılı isimlerinden Sergei Bordov'un yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını üstlendiği film, Rusya, Almanya, Kazakistan ve ABD ortak yapımı.

Görüntü yönetmenliğini Rogier Stoffers ve Sergei Trofimov'un yaptığı filmin müzikleri Tuomas Kantelinen'in imzasını taşıyor.

Üçlemenin ilk filmi olma özelliği taşıyan "Moğol" genç Temuçin'in, savaşarak esaretten kurtuluşunu ve dünyanın yarısını ele geçiren, sınırları 33 milyon kilometre karelik bir alana yayılan Moğol İmparatorluğu'nun kurucusu olan Cengiz Han unvanına sahip oluşunu ve aşklarını anlatıyor.

Cengiz Han'ı, Japon oyuncu Tadanobu Asano'nun canlandırdığı filmde, Japon, Moğol ve Çinli oyuncular rol aldı. Etkileyici savaş sahnelerinin yer aldığı filmde, Aaliyah, Tegen Ao, Ying Bai, Khulan Chuluun ve Odnyam Odsuren kamera karşısına geçti.

"Moğol", bu yıl 80'incisi düzenlenecek Oscar ödüllerinde "En iyi yabancı film" dalında Kazakistan'dan aday gösterildi. Çin'in kuzey bölgelerinde ve Kazakistan'da çekilen filmde, karakterler Moğolca konuştu.

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan