İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729263958 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Ağrı Dağı Üniversitesi'nin adı değişiyor

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 491528 Okunma | Yazar Yazan: admin | 14 Ocak 2008 02:02:34

Ağrı Dağı Üniversitesi'nin adı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak değiştirilecek.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Ağrı Dağı Üniversitesinin adının değiştirilmesini öngören Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısını görüştü.

Tasarıyı komisyona sunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, devlet üniversitelerinin fiziki altyapı ve insan kaynakları açısından desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Ağrılı işadamı İbrahim Çeçen'in de ilinde bir üniversite kurulması halinde bunun maliyetini karşılayacağına ilişkin sözlü ve yazılı taahhütte bulunduğunu ifade eden Çelik, "Ancak biz bunu da yeterli görmedik ve kendisiyle sözleşme imzaladık. Kendi isminin bu üniversiteye verilmesi şartıyla, bu üniversitenin kampüsünü tek başına inşa edeceğini ve üst limit olarak 100 milyon dolara kadar harcama yapacağını taahhüt etti" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Ağrı Dağı adı kaldırılarak, yerine İbrahim Çeçen Üniversitesi adının verilmesini eleştirerek, üniversite kurulmasında, paranın tek değer olarak ortaya konulmasını kabul edemeyeceklerini belirtti.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de Serter'in görüşlerine katıldığını söyledi. İnce, "(Bas parayı değiştir tabelayı), tüccar siyaset anlayışının ürünüdür. Siz bu yolu açarsanız bunu önünü alamazsınız, yarın başka biri de çıkar 'benim de ismimi verin' der. Kemal Horzum'a zamanında Kızılay, üstün hizmet madalyası verdi. Ben, İbrahim Çeçen de öyle demiyorum ama bunun yolunu açmayın" dedi.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, da üniversitenin adının değişmesinin devlet geleneğine uygun düşmeyeceğini ifade ederek, "Bir üniversite devletindir, Ahmet'in, Mehmet'in değil" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Necat Birinci de geçmişte de üniversiteler kurulduğu zaman insanların karşı çıktığını belirten Birinci, "Erzurum'a üniversite kurulacağı zaman '2 bin rakımında beyin zor çalışır' diyen ünlü bir tarihçimiz bile vardı" dedi.

Görüşmelerin ardından, Ağrı Dağı Üniversitesinin adının Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak değiştirilmesini öngören tasarı kabul edildi.

 

 | Puan: 4 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan