İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729267133 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Erdoğan'dan meslek liselilere müjde

Kategori Kategori: Lise Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 540457 Okunma | Yazar Yazan: admin | 14 Ocak 2008 01:57:26

Başbakan Erdoğan meslek liselilerine müjdeli haberi verdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin en büyük avantajı olan genç nüfusun nitelikli nüfus haline getirilmesinde mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, 2008 yılının mesleki eğitimle ilgili sorunlara köklü çözümler getireceklerini söyledi.

Bu hedefe ulaşabilmek için Türkiye'nin korkularından kurtularak sorunları kendi mecralarında tartışması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Geçmişteki tecrübelerimizden biliyoruz ki, eğitim konusunda bir hatanın Türkiye'ye maliyeti asgari çeyrek yüzyıldır, 25 yıldır. Artık böylesine kıymetli zamanları heba edecek ne zamanımız var, nede imkanımız var." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 40 okula yaptırılan spor salonlarının açılışı Darüşşafaka Spor Salonu'nda düzenlenen törenle yapıldı. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazcısı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay çok sayıda devlet yetkilisi ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu gün yapılan açılışlarla birlikte İstanbul'daki spor salonu sayısının 110'a ulaştığını belirterek, spora verdiği destekten dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği ve İl Özel İdaresi'ne teşekkür etti. Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olmakla övünen bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, genç nüfusun getirdiği sorumlulukların iyi değerlendirilerek bu genç nüfusla ilgilenilmek zorunda olduğunu söyledi. Yeterince eğitim verilmiş, nitelikli, milli ve manevi değerlere bağlı gençlerin Türkiye'nin büyük avantajı olduğunu belirten Erdoğan, ancak gençlerin işsiz, eğitimsiz, amaçsız bir şekilde sokağa salınması halinde genç nüfusun Türkiye'nin kabusu haline dönüşeceğini vurguladı. Erdoğan, milli manevi değerlerden yoksun, eğitimsiz ve niteliksiz bir gencin her zaman Türkiye için soruna kaynaklık edeceğini vurguladı.

AK Parti Hükümeti olarak en büyük önceliği eğitime verdiklerini belirten Erdoğan, "Eğitimi işte bu çerçevede düşünüp değerlendirmek durumdayız. Övünç kaynağımız olan genç nüfusumuza eğitimle nitelik kazandırmaksak diğer alanlarda yaptığımız işlerin anlamı ortadan kalkacaktır. Bunun için hükümetimizin birinci önceliği eğitim, ikinci önceliği sağlık, üçüncü öncelik adalettir, dördüncü öncelik emniyettir diyorum. Türkiye'yi bunun üzerinde yükselteceğiz." ifadelerini kullandı.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL MESLEKİ EĞİTİMİN SORUNLARINI ORTADAN KALKACAK"

Türkiye'nin avantajı durumunda olan genç nüfusunu mesleki eğitimle donatması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, batıda ve ABD'de mesleki okulların eğitimden payının yüzde 75, düz liselerin payının ise yüzde 25 olmasına rağmen Türkiye'de bunun tam tersi bir durumun söz konusu olduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Batıda mesleki liselerden mezun olanlar meslek edinerek mezun oluyorlar. Eğer üniversiteye devam edecekse ediyor, üniversiteye devam edememesi halinde en azından bir meslek sahibi olduğu için özel sektörde veya devlette rahatlıkla kendisine yer bulabiliyor. Türkiye şu anda böyle bir açıkla karşı karşıyadır. Biz bunu gidermenin gayreti içindeyiz. Süratle meslek liselerine yönelik bu adımı kararlı bir şekilde atacağız, atıyoruz. Küreselleşen dünyada bu eğitimli nüfus sadece bizim ihtiyacımızı karşılamakla kalmayacak pek çok ülkenin yetişmiş eleman talebine de cevap vererek en değerli ihracat unsurumuz haline gelecektir." diye konuştu.

Türkiye'nin bu sorunundan kurtulması için önce korkularından kurtulması gerektiğini belirten Erdoğan, "Geçmişteki tecrübelerimizden biliyoruz ki eğitim konusunda bir hatanın Türkiye'ye maliyeti asgari çeyrek yüzyıldır, 25 yıldır. Artık böylesine kıymetli zamanları heba edecek ne zamanımız ne de imkanımız var. İnşallah önümüzdeki dönem mesleki eğitimle ilgili sorunlara köklü çözümler getirdiğimiz bir yıl olacaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından temsili kurdelenin kesilmesi ile İBB tarafından yaptırılan 40 okulun toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan salondan çıkışı sırasında salonu dolduran öğrencilerle bir süre ilgilendi.

 

 | Puan: 8,3 / 26 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan