İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729296603 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

İstanbul Üniversitesi çağ atladı

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 518643 Okunma | Yazar Yazan: admin | 05 Ocak 2008 03:18:54

Üniversitede eğitimcilerin sesinin mekanın her noktasından tam olarak duyulmasına olanak sağlayan kablosuz ses sistemi rektör Mesut Parlak tarafından tanıtıldı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesi Kerim Erim Amfisi ve Cahit Arf Dershanesine kurulan, eğitimcilerin sesinin mekanın her noktasından tam olarak duyulmasına olanak sağlayan kablosuz ses sistemi, törenle hizmete girdi. Fen Fakültesinin Matematik Bölümü Cahit Arf Dershanesinde düzenlenen törende konuşan Tekofaks İcra Kurulu Başkanı Hande Bermek Başoğlu, Panasonic firmasıyla 26 yıldır birlikteliklerini sürdürdüklerini belirterek, Kerim Erim Amfisi ile Cahit Arf Dershanesinde kurulan ''Crystalvoice'' sisteminin, firmanın en yeni ürünü olduğunu söyledi.

Ürünün, ABD ve Japonya dışında henüz tanıtımının yapılmadığını dile getiren Başoğlu, ''Avrupa pazarında ilk kez Türkiye'de, Türkiye'de de ilk kez İstanbul Üniversitesinde bu ürünün tanıtımı gerçekleştiriliyor'' dedi.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak da gelişen dünya koşullarında her zaman en iyi sistemleri getirmek ve kurmak gerektiğini belirterek, yeni bir teknolojinin çok süratle Türkiye'ye getirilmesinin kendisini memnun ettiğini kaydetti. Sistemin kurulmasının bir başlangıç olduğunu vurgulayan Parlak, kendilerinin de üniversite yönetimi olarak teknoloji yenileme çalışmalarını İÜ'ye yakışacak şekilde gerçekleştirmeleri gerektiğini ifade etti.

İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Güzel de Türkiye'nin ilk üniversitesi, ilk fen fakültesi ve Türkiye'de değil Avrupa'da ilk kez uygulanan bir ses sisteminin bir araya geldiğini belirtti. Bu fakültede hem ders dinlediğini hem de ders verdiğini, sesin arka sıralara ulaştırılmasında güçlük çekildiğini dile getiren Güzel, yeni ses sisteminin bu sorunu çözeceğini söyledi. Konuşmaların ardından Rektör Parlak, Tekofaks İcra Kurulu Başkanı Başoğlu'na plaket sundu.

-CRYSTALVOICE SİSTEMİ-

Daha sonra, İÜ Fen Fakültesine test amaçlı olarak bedelsiz kurulan Crystalvoice sistemi, sinevizyon görüntüsü eşliğinde tanıtıldı. Konuşmacı için kullanım kolaylığı sağlayan ve dinleyicilerin söylenenleri tam olarak anlaması için sesi mekanın her bölgesine eşit dağıtan kablosuz ses sistemi, konuşmacı için elleri boşta bırakan bir boyun mikrofonu, dinleyici ve katılımcılar için bir el mikrofonu, mikrofonları şarj eden ünite, kızılötesi sensör ve sensör çoklandırıcı ile hoparlörlerden oluşuyor. Birmhingham Young Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, bu ses sistemini kullanan okullarda öğrencilerin notlarında, matematikte yüzde 46, fende yüzde 55, yabancı dillerde ve sosyal bilimlerde ise yüzde 100 oranında başarı artışı sağladığı belirtildi.

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan