İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729285044 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

İstanbul Üniversitesi'nde türbana izin yok

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 395139 Okunma | Yazar Yazan: admin | 05 Ocak 2008 03:15:49

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, ''Yasalar türbanı kamusal alanda yasaklıyor. Hukuk ne diyorsa bir yönetici onu yapabilir'' dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, ''Yasalar türbanı kamusal alanda yasaklıyor. Hukuk ne diyorsa bir yönetici onu yapabilir'' dedi. Parlak, Akçadağ ilçesine bağlı Şıhlar köyüne işadamı Adnan Osman Güldaş'ın yaptırdığı ''Aliseydi Güldaş İlköğretim Okulu''nun açılışında gazetecilerin üniversitelere türbanlı öğrencilerin girip giremeyeceği ile ilgili bir sorusu üzerine, ''Türban hakkında yasal engelleri biliyorsunuz. Türkiye'de kimse yasanın üstünde değil, yasalar türbanı kamusal alanda yasaklıyor. Üniversitelerde de öyle. Yasa meselesi bu. Bireyin yetkisini kullanıp da yapacağı bir şey yok. Burası demokratik hukuk devleti. Hukuk ne diyorsa bir yönetici onu yapabilir. Bunun dışına çıkamaz'' dedi.

-DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMA-

Parlak Diyarbakır'da dün gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili de ''İğrenç, yüreği olan insan bunu yapmaz. Ama bu ulus çok büyük bir ulus. Bunları da hep birlikte aşar'' diye konuştu.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan