İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732239571 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

100 YTL ye okulunuz olsun

Kategori Kategori: Diğer Haberler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 393053 Okunma | Yazar Yazan: admin | 02 Aralık 2007 04:07:53

Ankara'daki projeyle 100 YTL'lik bağışla okul inşa ediliyor...

Herkesin 100 YTL vererek katkıda bulunabileceği '100 YTL'ye Okul' adlı proje ile Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Çoğlu Köyü'nde bir ilköğretim okulu inşa edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul ihtiyacını dikkate alan ODTÜ mezun ve öğrencileri, "biz ne yapabiliriz?" sorusunu uzun süre tartıştıktan sonra 16 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırmaya karar verdi.

Bakanlığın sunduğu yer alternatifleri doğrultusunda ise ODTÜ'ye 25 km yakınlığı nedeniyle Çoğlu tercih edildi.

Proje, "sadece bir bölgenin okul ihtiyacının karşılanması" olarak düşünülmüyor, yaptırılacak okulun öğrencileri, aileler ve yöre halkıyla, ODTÜ öğrencileri, öğrenci toplulukları ve mezunları arasında kültürel ve sosyal ilişkiler kurulması da hedefleniyor.

Dolayısıyla proje, yalnızca bir inşaat projesi değil bir 'yaşam alanı değiştirme' projesi olarak görülüyor.

Bilim parkı, spor salonu ve laboratuvarlar

Çoğlu'da 6 bin 406 metrekare büyüklüğünde bir arsaya yaptırılacak 16 derslikli 'engelsiz' okulda, spor salonu ve bilim parkının yanı sıra bilgisayar, resim, müzik dersleri için laboratuvar ve çok amaçlı salon bulunacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan tip projeler ve benzer şekilde okul yaptırmış farklı şirketlerden alınan bilgilere göre 1 milyon YTL'ye mal olması hedeflenen ve 2008 ilkbaharında temeli atılması düşünülen okulun 2009'da eğitime başlaması planlanıyor.

ODTÜ öğrenci ve mezunları tarafından başlatılan, dünyanın dört bir yanındaki onlarca gönüllü tarafından yürütülen proje, ODTÜ Mezun Dernekleri tarafından da destekleniyor.

Projeye destek olmak ve detaylı bilgi almak için tıklayın:

http://www.okulayuzverin.org/

Seçil BAŞKAYA
cnnturk.com

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan