İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731640141 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Sabancı Vakfı burs şartlarını açıkladı

Kategori Kategori: Yurt içi Burslar | Okunma 468881 Okunma | Yazar Yazan: admin | 01 Ekim 2007 23:58:51

Hacı Ömer Sabancı Vakfı, üniversiteye bu yıl yerleşmiş bin öğrenciye burs verecek.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre burslar, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak sağlanacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından özür ve başarı durumuna göre tespit edilen 15 engelli öğrenci ile kalkınmada öncelikli illerde yerleştirme puanı itibariyle il birincisi olarak tespit edilen 15 öğrenciye de üniversitelere yerleştirilmiş olmaları şartıyla Sabancı Vakfı bursu verilecek.

Vakıftan burs almak isteyenlerin Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul Teknik, Marmara, Ortadoğu Teknik, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi olmaları, sayısalda 340, sözel, eşit ağırlık ve dilde 320 ve daha yukarısı yerleştirme puanı almış olmaları şartı aranacak.


15 Ekim'e kadar devam edecek olan müracaatlar üniversitelerin öğrenci işleri bürosuna yapılacak. Öğrencilere Ekim-Haziran döneminde 9 ay süreyle ayda 220 YTL burs ödemesi yapılacak.


Karşılıksız olarak verilecek burslar öğrencinin başarılı olması ve disiplin cezası almaması durumunda öğrenimini tamamlayana kadar devam edecek. Sabancı Vakfı, şimdiye kadar yaklaşık 31 bin öğrenciye öğrenim bursu sağladı.

 

 

 | Puan: 8,4 / 243 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan