İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729941291 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

İngiltere Üniversitelerinde MBA Eğitimi

Kategori Kategori: MBA Rehberi | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 854956 Okunma | Yazar Yazan: admin | 01 Ekim 2007 23:37:36

İngiltere üniversitelerinin MBA programları büyük ilgi görmektedir. Özellikle London Business School, Manchester Business School, City University,

İngiltere üniversitelerinin MBA programları büyük ilgi görmektedir. Özellikle London Business School, Manchester Business School, City University, Cranfield Business School, Hendon Management School, Oxford MBA gibi okullar büyük ilgi görmektedir. İngiltere’de MBA yapan öğrencilerin yaklaşık yarısı diğer Avrupa ülkeleri, Uzak Doğu ve Kuzey Amerika ülkelerinden gelmektedirler.

İngiltere’de MBA programları full-time olarak 1 yıl, Part-Time olarak 2 yıl sürer. Full-Time MBA programlarında katılımcı 8 ay derslere katılır ve 3- 6 ay arası bir sürede tez hazırlar.

İngiliz üniversitelerinin MBA programları ilk 2 ayda genel bir işletme eğitimi verirken daha sonraki dönemlerde belirli bir alanda uzmanlaşmaya gidilir. Uzmanlaşma alanları finans, pazarlama, stratejik yönetim, insan kaynakları, lojistik ya da e-ticaret olabilir.

İngiltere üniversitelerinin MBA programlarına özellikle Avrupa Ülkelerinden büyül ilgi olmaktadır. Avrupanın büyük ve global şirketleri çok sayıda personelini İngiliz Üniversitelerinde MBA programlarına teşvik etmekte ve mali açıdan desteklemektedir. İngiltere’de MBA programlarının bir yıl sürmesi nedeniyle şirketler özellikle uzun bir dönem işgücü kaybetmemek için ve bir yıl devam eden MBA programının Amerika’da ki 2 yıllık programlara göre ekonomik olması nedeniyle tercih etmektedirler. İngiltere’de 1 yıllık MBA programının eğitim ücreti ortalam 8000 Sterlin civarındadır.

İngiltere’de MBA özellikle son yıllarda büyük ilgi görmektedir. London Business School, Oxford MBA gibi çok gözde okullar yanı sıra yaklaşık 100 civarında okul veya kurum tarafından verilen MBA programlarına hem İngilizler hem de yabancılar büyük ilgi göstermektedirler. İngiltere’de bulunan ve MBA veren üniversitelerin büyük kısmı İngiliz devlet üniversiteleridir ve YÖK tarafından onaylıdır. Sadece Londra’da bazı özel Amerikan üniversiteleri bulunur ve bu ünivsiteler tarafından verilen MBA programları genelde YÖK tarafından onaylı değildirler.

İngiltere’de Türk öğrenciler genelde Londra’da MBA eğitimi yapmay tercih etmektedirler. Bunun temel nedenleri; Londra’da farklı alanlarda MBA veren üniversitelerin olmasıdır. Örneğin City Üniversitesi MBA programları finans üzerine dünya genelinde kabul gören programlardır ve bu okulda MBA yapan öğrenciler genelde dünyanın en büyük finans merkezi olan Londra’da iş bulmada zorluk çekmezler. Ayrıca London Business School MBA programları özellikle orta ve üst düzey yöneticiler için en iyilerdendir ve mezunları önde gelen global şirketlerde üst düzey yöneticilik yapmaktadırlar. Ayrıca; Londra Üniversitesi, Westminster Üniversitesi, South Bank Universitesi, Brunel Üniversitesi gibi üniversitelerin farklı uzmanlık alanlarına yönlendiren MBA programları bulunmaktadır.



İngiltere’de MBA yapan bir kişi 1 yıl süre ile full-time staj yapma hakkına sahiptir. Bu staj sonrası şirketle iyi bit ilişki kurmuş ise şirket tarafından çalışma izni alınır ve dilerse o şirkette çalışmaya devam eder.

İngiltere’de MBA yapmak için temel koşullardan birisi İngilizcenin yeterli olmasıdır. İngilizce yeterlilik belgesi olarak IELTS, TOEFL veya Cambridge Advanced veya Proficiency sınavlarından başarılı olmak gerekir. Ayrıca akademik olarak başarılı bir öğrenci olmak temel şarttır. İngiliz Üniversite sisteminde grup çalışmaları, sunu yapabilmek ve rapor hazırlamak eğitimin önemli bir parçasıdır. Bu nedenle başarılı bir öğrenci olmak İngiltere’de MBA için temel şarttır.

İngiliz Üniversitelerine MBA başvurusu doğrudan okulların İşletme Bölümlerine yapılır. Başvurular genelde program başlamadan 8-9 ay önce başlar. Gözde üniversitelerin programlarına başvurular Mart-Nisan aylarında sona ererken , diğer üniversitelerde Temmuz- Ağustos aylarına kadar devam eder.

İngiliz Üniversitelerinde MBA eğitimine Eylül ayında başlanır ve genelde Haziran ayında dersler tamamlanıp tez yazma aşamasına geçilir. Ocak ayında MBA programı başlamaz.
 
Daha detaylı bilgi için  FORM DOLDURUNUZ

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan