İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732551542 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Ne tür MBA Programlarına Katılınabilinir ?

Kategori Kategori: MBA Rehberi | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 668353 Okunma | Yazar Yazan: admin | 01 Ekim 2007 23:26:32

İki yıllık Full-Time MBA; İki yıllık Full-Time MBA programları genelde Amerikan İşletme okullarında verilir. En az 18 ay süren bu programlar iki veya 3 sömester olarak en az iki yıl devam eder.

Ancak bazı okullarda yaz sömesterlerinde ders takip edilirse 1,5 yılda program tamamlanabilir. İki yıllık MBA programları en çok talep gören programdır. 2 yıllık bir MBA programı mezunu şirketlerden de daha fazla ilgi görmektedir. Ancak son zamanlarda gerek zaman açısından gerekse maliyetinin çok yüksek olmasından dolayı diğer MBA programlarına bir yönelme söz konusudur. 2 yıl süren Full-Time MBA programlarının avantajlarından biriside öğrenci eğitimi esnasında veya sonrasında daha rahat iş bulma fırsatı yakalayabilir. Hatta eğitimi esnasında part-time çalışabilir.

Bir Yıl Süren Full-Time MBA Programları :Özellikle İngiltere ve Avustralya Üniversitelerinde verilen MBA programları 1 yıl full-time olarak düzenlenir. Oldukça yoğun bir biçimde verilen bu tür MBA programının en büyük avantajı maliyet ve zaman tasarrufudur. Özellikle son yıllarda daha fazla ilgi gören 1 yıllık MBA programlarını bazı Amerika ve Kanada okullarıda düzenlemeye başlamıştır.

Part-Time MBA :Part-Time MBA programları dünya genelinde pek
çok üniversite tarafından sunulur ve en çok ilgi gören MBA programıdır.
Özellikle Full-Time çalışan insanlar için düzenlenen ve yaş ortalamasının
32-35 olduğu bu tarz programlarda eğitim suresi genelde 2-5 yıl arasındadır. İngiltere’de ki üniversiteler genelde 2 yıl part-time MBA verirken Amerika’da ki üniversiteler bu süreyi 5 yıla kadar uzatabilmektedir.

Part-Time MBA yapmanın en büyük avantajı hem çalışmaya hem de eğitime fırsat vermesidir. Part-Time MBA programları içerik olarak full-time programlar gibidir. Sadece seçmeli dersler daha azdır. Dersler hafta sonu veya akşamları yapılır. Ancak, Türk öğrenciler Part-Time MBA programlarına vize alamazlar veya vizelerini uzatamazlar.

Açık , Uzaktan ve Online öğrenim yoluyla MBA: Son yıllarda çok yoğun ilgi görmeye başlayan bu tür MBA ‘ler de İngiliz ve Amerikan Üniversiteleri büyük yol katetmişlerdir. Özellikle internetin hızla gelişmesi nedeniyle pek çok üniversite veya kolej Online MBA programlarına yönelmektedir.
Online MBA programlarına dünyanıın pek çok farklı ülkesinden öğrenci katılır ve dersler, müzakereler, grup çalışmaları online olarak yapılır.

Modüler MBA: Bu tarz MBA programında programın akademik içeriği
değişmemekle birlikte öğrenci herhangi bir şirkette derslerde aldığı teorik eğitimi pratik yapabilir.

Konsorsiyum ya da Şirket MBA'i Bir İşletme okulu tarafından özel olarak bir firma veya bir sektör çalışanlarına hazırlanan ve sadece bu firmaya veya sektöre özel konulara konsantre olan bir MBA programıdır.

(Executive -Yönetici)-MBA Programları: Bu tarz MBA programı son yılların gözdelerinden birisidir. Şirketlerin orta veya üst düzey çalışanlarına sponsor olarak çalışanının daha fazla gelişmesine katkı yapmak amacıyla hazırlanan bu program genelde akşamları, hafta sonları veya online olarak verilmektedir. Katılımcılar genelde kendi şirketlerinin özel sorunları ve problemleri üzerine proje çalışması yürütürler. Bu programların ücretleri genelde katılımcının firması tarafından ödenir. Executive MBA programları akademik içerik olarak zayıftır daha çok pratik ve uygulamaya yöneliktir.

Executive MBA programları genelde 2 yıl surer ancak bazı okullarda 1 yıl devam eden programlar vardır. Bazı Part-Time veya Online Executive MBA programları ise 2 yıldan fazla devam edebilir.

Executive MBA'in Diğer MBA Programlarından Farkı EMBA kurslarında
verilen dersler örneğin; muhasebe, istatistik, finans, , pazarlama, işletme-yönetim ve bilişim sistemleri gibi dersler klasik MBA programlarıyla aynı dersleri içermektedir. Executive MBA'in temel farkı öğrenciler profesyonel iş deneyimine sahip kişilerden oluşmakta ve çok yoğun bir program takip edilmektedir. Ders verenler ise profesyonel ve alanında çok iyi kişilerden oluşur. Executive MBA programlarına personel gönderen firmalar genelde büyük uluslararası firmalar ya da büyümeye açık olan firmalardır. Türkiye’den özellikle büyük Holdinglerden bazıları orta ve üst düzey yöneticilerini bu programlara göndermektedirler.

EMBA programlarında haftada 15-20 saat programa aktif olarak katılır. Bu süre sınıf dersleri, bilgisayar çalışmaları, gurp çalışması ve araştırma faaliyetlerini kapsar.

EMBA programlarının maliyetleri oldukça yüksektir. Bireysel olarak bir kişinin bu maliyetleri karşılaması oldukça güçtür. EMBA programlarına genelde katılcılara firmalarından mali destek alarak katılırlar. Ayrıca, çoğu
okul şirket sponsoru olmayan bireysel başvuruları Kabul etmeyebilir.

Executive MBA Programları hakkında detaylı bilgi için:

http://www.businessweek.com/magazine/toc/01_42/B3753exec_
ed.htm
 

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan