İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731858587 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

ÖSS´de ek yerleştirme ek kontenjan başvuruları başlıyor

Kategori Kategori: SBS - KPSS - ALES | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 920625 Okunma | Yazar Yazan: admin | 28 Eylül 2007 00:07:06

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), 2007-2008 öğretim yılı için merkezi yerleştirme sonuçlarına göre yapacağı ek yerleştirme kontenjanları belli oldu.

Boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2007-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanları için yapılacak ek yerleştirmede, ön lisansta 48 bin 753 ve lisansta 18bin 954 olmak üzere toplam 67 bin 707 boş kontenjan bulunuyor.

 

28 üniversitede, 42 fakülte, yüksekokul ya da meslek yüksekokulunda, 101 yeni açılan ön lisans programında toplam 4 bin 725 kontenjan bulunuyor.
 

Yerleştirmeden boş kalan 44 bin 28 kontenjan ile önlisansprogramlarındaki boş kontenjan sayısı 48 bin 753'e ulaşıyor.

 
Yeni açılan lisans programlarında ise 23 üniversitede, 34 fakülte,yüksekokul ya da meslek yüksekokulunda, 49 programda toplam bin 896 kontenjan yer alıyor. Yerleştirmede boş kalan 17 bin 58 kontenjan ile lisans programlarında bulunan ek yerleştirme kontenjan sayısı 18 bin 954'e çıkıyor.
 

BAŞVURU SÜRESİ UZATILMAYACAK

 
Üniversitelere ek yerleştirme tercih başvuruları, 1-4 Ekim 2007 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. Bu süre kesinlikle uzatılmayacak.
 

Adaylar, "2007-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu"nu belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden 3 YTL karşılığında satın alabilecekler ve ÖSYM'nin internet sitesinde de görebilecekler.

 
Adaylar, kılavuz ücreti ile tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3 YTL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyecek.
 

Posta ile merkeze gönderilen tercih formları işleme alınmayacak. ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile kılavuz satış noktalarının adresleri ayrıca gazete ilanında ve ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacak.

 

EK YERLEŞTİRMEYE KİMLER BAŞVURABİLECEK?
 

2007-ÖSYS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip olmayacak.

 

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2007-ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş (veya Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş) olmak gerekiyor.
 

Bunun dışında, yeni açılan yükseköğretim programları ile merkeziyerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayanyükseköğretim programları ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylartarafından tercih edilebilecek.

 

Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan bir kaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve ön lisans programlarını ilgili programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tarafından tercih edilebilecek ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacak.
 

2007-ÖSYS'de sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylardan Açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yüksek öğretimprogramına yerleşmemiş olanlar da 2007-ÖSYS Ek Yerleştirme'ye başvurabilecekler.

 

Lise mezunları ek yerleştirme için ön lisans programlarını da tercihleriarasında gösterebilecek ve ilgili yasa gereğince meslek lisesimezunlarına öncelik tanınmak koşuluyla bir yükseköğretim programına yerleştirilebilecekler.
 

2007 yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yüksek öğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da ek yerleştirmeye başvurabilecekler. Ek yerleştirme işlemleri, "2007 ÖSS Öğrenci SeçmeSınavı Kılavuzu", "2007 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu" ile "2007 ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu"nda belirtilen esaslara göre yapılacak.

 

 | Puan: 7,7 / 120 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan