İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732516609 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

En İyi 10'da Bir Türk Kızı

Kategori Kategori: Kariyer Planları | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 517080 Okunma | Yazar Yazan: admin | 23 Eylül 2007 02:24:35

MIT'de biyomedikal mühendisliği okuyan Melis Anahtar, Glamour dergisinin 2007 En İyi Üniversite öğrencileri listesine girmeyi başardı. Melis Anahtar şu an MIT'deki Bioinstrumentation Laboratuarın'da iğnesiz enjektör projesinde çalışıyor.

MIT'de biyomedikal mühendisliği okuyan Melis Anahtar, Glamour dergisinin 2007 En İyi Üniversite öğrencileri listesine girmeyi başardı.

Melis Anahtar henüz daha lisedeyken Harvard'da profersör olan Dr. Mehmet Toner ile birlikte tıpta devrim sayılabilecek projelerde çalıştı. Harvard Üniversitesi laboratuarlarında geliştirdiği kandaki akyuvarları ayırmaya yarayan teknolojik aygıtla İntel’in 2004 yılında düzenlediği Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda Mühendislik dalında birinci oldu.

Teknolojinin tıp alanında kullanılmasıyla ortaya çıkan biyomedikal bilimine merak saran genç kız, adını duyurduğu önemli çalışmalarla zorlanmadan MIT'ye girmeyi başardı. Ancak Melis'in başarıları bununla da bitmedi. Melis MIT'de birçok önemli projeyi yürütürken, yaz aylarında da ülkenin sağlık alanındaki en üst devlet kuruluşu olan başkent Washington'daki Ulusal Sağlık Enstitüsü'nde (NIH) ender gorulen hastaliklar üzerine çalışmalar yapıyor. Melis Anahtar halen MIT'deki Bioinstrumentation Laboratuarın'da iğnesiz enjektör projesinde çalışıyor.

Melis'in en son başarısı ise dünyaca ünlü Amerikan Glamour dergisinin her yıl yayınladığı "En iyi 10 Üniversite Öğrencisi" listesine girmesi. Ünlü yatırımcı ve televizyon sunucusu Martha Stewart'ın da genç bir kız iken seçildiği yarışmada Melis, bir öğrenciye verilen en büyük para ödülünü de alarak hayır kurumlarına bağışladı.

Kaynak: Hürriyet

 

 | Puan: 8,4 / 9 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan