İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732195227 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Altınbaş Özel Üniversite Kuruyor

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 643765 Okunma | Yazar Yazan: admin | 13 Temmuz 2007 12:48:45

Altınbaş Holding, 2008/2009 öğretim döneminde faaliyet gösterecek bir üniversite kuruyor. Üniversitede kuyumculuk bölümünün olmasını planlayan holding, yurtdışındaki üniversitelerle de işbirliği için görüşüyor.

Kuyumculuk, enerji, denizcilik, inşaat ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren Altınbaş Holding, özel üniversite kurmaya hazırlanıyor. Altınbaş Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Altınbaş, babaları Mehmet Altınbaş'ın vasiyeti üzerine eğitim alanında yatırım yapmaya karar verdiklerini bu amaçla üniversite kuracaklarını söyledi.

Bu yatırım için ciddi bir kaynak ayırdıklarını kaydeden Altınbaş, "Ekonomik tarafına hiç bakmadık. Dört yıldır bu konu üzerinde çalışıyoruz. Projenin başında eski ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Süha Sevük bulunuyor" dedi.

Altınbaş Üniversitesi'nin 2008/2009 öğretim döneminde hizmete açılacağını belirten Altınbaş, "Yurtdışındaki üniversitelerle işbirliği yapmak için görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu. Bu üniversitenin içinde kuyumculuk bölümünün olması için de çalıştığını anlatan Altınbaş, "Binamız şimdilik Bağcılar'da. Ancak buradaki alan, projemize küçük gelecek gibi görünüyor. Daha büyük bir alanda büyük bir kampüs kurmayı planlıyoruz" dedi.

Çin'de mağaza açacak

Kuyumculuk alanında perakendeye ağırlık vereceklerini belirten Altınbaş, "Şu anda 100'e yakın mağazamız var. Hedefimiz 2010 'a kadar hem yurtdışında hem yurtiçinde 300'e çıkarmak" dedi. Yurtdışına ihracat da yaptıklarını belirten Altınbaş şunları söyledi: "Özellikle Rusya ve bölge ülkelerde altına büyük ilgi var. Ukrayna'da iki mağaza açmayı planlıyoruz. Ardından hedefimiz Moskova olacak. Karadeniz'e kıyısı olan ülkelere gitmeyi planlıyoruz. Çin'de de önümüzdeki yıl üç mağaza birden açacağız. Çünkü Çin'de çok ciddi bir altın tüketimi var."

'Fildişi'ni inceliyoruz'

Afrika pazarını da incelediklerini belirten Altınbaş, "Birçok ülkeyi mercek altına aldık. Mesela Nijerya, Liberya ve Fildişi Sahili'ni inceledik. Bu ülkelerde de talep var" dedi.

Bazı ürünleri ülkelerdeki talebe göre tasarladıklarını anlatan Altınbaş, "Tasarım yaparken en az üç ülkede satılabilecek olmasına bakıyoruz" dedi.

Kaynak: Milliyet

 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan