İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732724672 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Her okula bir polis memuru

Kategori Kategori: Diğer Haberler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 417206 Okunma | Yazar Yazan: admin | 20 Eylül 2007 23:01:30

Okullarda güvenlik önlemleri artırılacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ''Güvenli Okul, Güvenli Eğitim'' projesini hayata geçiriyor. Artık her okulda bir polis memuru görev yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ''Güvenli Okul, Güvenli Eğitim'' projesini hayata geçiriyor. Artık her okulda bir polis memuru görev yapacak.

Okullardaki şiddet olaylarının ardında başarısız öğrencilerin olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik "Sınıfta kalan öğrenciye af yok" dedi.

"Güvenli Okul, Güvenli Eğitim" projesinde amaç son yıllarda artan şiddet olaylarına ve her türlü uyuşturucuya karşı okulları güvenli hale getirmek.

Projenin hayata geçirilmesi için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay protokole imza koydu.

İçişleri Bakanı Atalay, "Artık öğrenciler okullarına güvenle gidebilecekler" dedi.

Protokole göre artık her okulda sorumlu bir polis memuru bulunacak. Okul servisleri ile internet kafelere de sıkı denetim getirilecek.

Okul çevresinde uyuşturucu satışının önüne geçebilmek için kimlik kontrolü sık sık yapılacak.

Bakan Atalay, "Boşta gezenlerin okul çevrelerini mesken tutması önlenecek" diye konuştu.

"Başarısızlığa prim yok"

Milli Eğitim Bakanı Çelik, öğrencilerin şiddetten korunması için okullarda tedbir alınmasının yetmeyeceğini, ailelerin de devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Şiddet olaylarının altında başarısız öğrenciler olduğunu belirten Çelik, "Başarısızlığa prim vermeyeceğiz" dedi.

Çelik, "Sınıfta kalan öğrenciye af yok. Bütün kendisine sunulan imkanlara rağmen ısrarla sınıf geçmiyorsa, biz bu gençlerimizi okul dışına itmeyeceğiz. Onları açık liseye yönlendireceğiz. Bunun da uygulamasına başladık. Başarısız olan öğrenciler ne yazık ki bu tür olaylara daha meyillidir" diye konuştu.

Çelik, bakanlıkça yapılan bir araştırmada, öğrencilerin yüzde 96.7'sinin evle okul arasında şiddete maruz kaldığının ortaya çıktığını da söyledi.

ALINACAK ÖNLEMLER

Polis, öncelikle okul giriş çıkışlarında trafik ve asayiş yönünden önlemler alacak. Okulun yakın ve uzak çevresinde önlemler alınacak.

Öğrenciler şiddet ve şiddet içeren eylemlere karşı korunacak. Öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunmasına yönelik önlemlerin yanı sıra okulların yakın çevresinde bulunan umuma açık yerler ile park ve bahçelere yönelik denetimler yapılacak.

Zararlı elektronik oyunların olumsuz etkilerine yönelik tedbirler alınacak. Okul servis araçlarına yönelik denetimler artırılacak.

Öğrencilerin ruhsal bedensel ve cinsel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek unsurlardan korunmasına yönelik tedbirler ile yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerin olumsuz etkilerinden uzak tutulmalarına karşı önlemler alınacak.


CNNTURK

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan