İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732529566 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Alevi öğrenciler din dersinden muaf

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 401014 Okunma | Yazar Yazan: admin | 18 Eylül 2007 22:19:18

Mahkeme, Alevi öğrencinin din dersinden muaf olmasına karar verdi.

İzmir'de Alevi bir ailenin çocuğu, zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden mahkeme kararı ile muaf tutuldu.

İzmir Narlıdere Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi İdil Türkay'ın babası Lütfi Türkay ile annesi Zeyda Ural Türkay; kızlarının zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersini almaması için idareye başvuruda bulundu. Veliler istemlerinin reddi üzerine İzmir Birinci İdare Mahkemesi'nde, Narlıdere Kaymakamlığı aleyhine dava açtı. Mahkeme tarafından verilen kararda, istemin reddine ilişkin idare işlemi hukuka uygun bulunmadı.

İlk dava Danıştay'da
İzmir Birinci İdare Mahkemesi'nin kararı ile Aleviler, ikinci kez hukuk mücadelelerinde sonuç elde etti. İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu'nun oğlunun din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf tutulması için açtığı davada, istemin kabulu yönünde karar vermişti. Zorunlu din dersi aleyhine ilk karar niteliği taşıyan bu mahkeme kararı, idare tarafından temyiz edilmişti. Dava şu an Danıştay'da.

Tecrit kaygısı
Kenanoğlu, yeni Anayasa taslağında yer alan, isteyen velilerin çocuklarını din dersinden muaf tutabilmesine ilişkin düzenlemenin okullarda tecrit dönemini başlatacağını savundu. Aynı kaygıyı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kazım Genç de dile getirdi. Genç, "Dersi almak istemeyen çocuk üzerinde, arkadaşları ve öğretmenleri manevi baskı kuracak" dedi.

Milliyet
Aydın HASAN
Abdullah KARAKUŞ

 

 | Puan: 10 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan