İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731993489 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Öğrencilerin yarısı açıköğretimli

Kategori Kategori: Diğer Haberler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 372243 Okunma | Yazar Yazan: admin | 18 Eylül 2007 22:17:38

Eskişehir Anadolu üniversitesi 1 milyonu aşkın öğrencisiyle dünyanın mega üniversiteleri arasında..

Kurulduğu 1982 yılından itibaren 1 milyonu aşkın mezun veren ve 1 milyon 100 bin öğrenci sayısıyla dünyanın mega üniversiteleri arasında yer alan Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) uzaktan eğitim sistemi açıköğretimde, Türk yükseköğretim sistemindeki öğrencilerin yüzde 44'ü öğrenim görüyor.

Öğretime 1982-1983'te işletme ve iktisat lisans programlarına kaydolan 29 bin 455 öğrenci ile başlayan açıköğretim sistemi, bugün 3 fakülte kapsamındaki 7 lisans, 28 ön lisans programı ve 1 milyon 100 binin üzerindeki öğrenci sayısıyla dünyanın mega üniversiteleri arasında yer alıyor.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, açıköğretim sisteminin, sadece Türkiye'de değil, KKTC ve Batı Avrupa'daki 12 farklı ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına da yükseköğretim olanağı sağladığını kaydetti.

Engelliler, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler, evinden ayrılma imkanı olmayanlar ve çalışanların açıköğretimin sağladığı olanaklardan yararlandığını anlatan Sürmeli, "Açıköğretim sisteminde, yaşam boyu eğitim çerçevesinde, meslek eğitimi, dikey geçiş, ikinci üniversite ve lisans tamamlama projeleri yer alıyor. Açıköğretimdeki eğitim sürecinde öğrenme, genellikle öğrenci merkezli olarak sürdürülüyor ve hazırlanan tüm öğretim materyalleri biçim ve içerik açısından öğrencinin kendi kendine öğrenmesini sağlayacak şekilde tasarlanıyor" dedi.

 

 | Puan: 9,8 / 4 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan