İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731956781 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Eğitim-öğretimde zorlu yolculuk

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 428138 Okunma | Yazar Yazan: admin | 18 Eylül 2007 22:08:19

TBMM, 1928 tarihinde yeni harfleri onayladı. Atatürk, İstanbul'da, yeni harflerimizi halka tanıttı. Aradan 79 yıl geçti. 60 hükümet kuruldu. 27. başbakanımızın bilgisayarlı öğrencilerle çektirdiği fotoğraf, Atatürk'ün o güzel sözü ile açıklansa gerek...

Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük savaşlarının ardından, Türk ulusunu çağdaş uygarlığa yükseltecek devrimleri gerçekleştirme çalışmalarına girişti.



Bir çok devrimler yapıldı. Bunlardan biri de harf devrimi oldu. TBMM, l Kasım 1928 tarihinde yeni harfleri onayladı. Atatürk, İstanbul'da, Saraybumu'nda yapılan bir toplantıda bu yeni harflerimizi halka tanıttı.

Büyük önder Atatürk o dönemin şartlarıyla yeni halfabenin benimsenmesi ve okuma -yazma seferberliği için düzenlenen kampanyalara katıldı.

Bu yeni harfleri öğrenmek için okullar seferber oldu. Genç, yaşlı bu kurslara koştu.

Aradan 79 yıl geçti. 60 hükümet kuruldu, 27 kişi Türkiye'nin başbakanı seçildi. 11 de cumhurbaşkanımız oldu.


2007 yılına geldiğimizde, hala derslik eksiğimiz, öğretmen açığımız olsa da, hatta öğretmen açığını gidermek için "okul müdürlerinin milletvekilinin önünde diz çöktüğü" iddia edilse de 79 yıl sonunda dün Başbakan Erdoğan'ın yeni eğitim- öğretim yılının başlaması nedeniyle katıldığı törende çektirdiği fotoğraf, Türk insanını umutlandıran bir sevinç duygusu veriyor.


Bu fotoğraf ile aynı anda, Atatürk'ün Sarayburnu'nda çektirdiği o meşhur fotoğrafa bakınca, "neredeeen nereye" dedirtiyor. Kitap, defter, kalemin kısıtlı imkanlı günlerinden, en güzel kitap, defter, kalemli, hatta devletin ücretsiz kitap temin ettiği günlere...
 

Güncellenen sözler

 
Atatürk, "Türk; öğün, çalış, güven" demişti. Başbakan Tayyip Erdoğan da değişen teknoloji ve şartlara göre biraz farklı bir şekilde bunu güncelledi: "Gençler; okuyun, düşünün, uygulayın, neticelendirin"

İşte, eğitimde gelinen nokta akla, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Yurttaşlarım, az zamanda çok iş başardık" sözünü akla getiriyor dense abartılıyor olmasa gerek.
Biz, 2 adet fotoğraf Atatürk'ten, 2 tane de şu anki başbakanın fotoğrafını kullanıyoruz. İster nostalji kabul edin, isterseniz kendiniz duygu ve düşüncelerinize göre bir anlam yükleyin.


 

 

 

 | Puan: 1 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan