İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732549637 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Tek ders affı verilecek mi ?

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 4 Yorum | Okunma 834645 Okunma | Yazar Yazan: admin | 09 Eylül 2007 23:01:11

Bakan Çelik'e göre ara sınıfta tek dersten kalanlara sınav hakkı verilmemesi gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), bu yıl yalnızca ÖSS'yi kazanıp bir yükseköğretim programına yerleşen öğrencilere tek dersten sınav hakkı tanıması tartışma yarattı.

Eğitim - Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "Büyük bir haksızlık ve eşitsizlik. Sınıfta kalan öğrenci dava açtığı takdirde bir hak doğar. ÖSS'yi kazananlara ayrıcalık tanınamaz" derken Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sınav hakkının ara sınıftaki öğrencilere de verilmesi durumunda derslere ilginin azalacağını savundu.

MEB, bu yıl lisede sınıfta kalan 200 bin öğrenciye tek dersten sınav imkânıyla bir üst sınıfa "sorumlu" geçme hakkı tanımadı. Yalnızca ÖSS'yi kazanarak bir yükseköğretim programına yerleşen öğrencilere tek dersten sınav hakkı verdi.

Lise öğrencilerinin "okula bağlanmalarını" sağlamak amacıyla bundan böyle af anlamına gelecek tek ders sınavı hakkı tanınmayacağını belirten MEB yetkilileri, bunun eğitimde fırsat eşitliğine de aykırı olduğunu vurguladı. Bir üst sınıfa sorumlu geçmenin veya sınav hakkının, başarılı-başarısız öğrenci ayrımını ortadan kaldırdığını savunan yetkililer, "çalışan öğrenci sınıfını geçmeli" görüşünü savundu.

Bakan Çelik de ara sınıftaki lise öğrencilerine af anlamına gelebilecek sınav hakkı tanınması veya sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmelerine yönelik uygulamanın yapılmayacağını şu sözlerle açıkladı:

"Bu sadece lise son sınıflar için geçerli olacak. Onun da tek dersten kalmış olması gerekli. İki dersten kalmışsa yine bu uygulamadan yararlanamayacak. Öğrencinin disiplinli olmasını sağlamak için af getirilmeyecek.

Af çıkardığımız zaman öğrenci dersle ilgilenmiyor. Biliyor ki, nasıl olsa af çıkacak. Amacımız öğrenciyi okula bağlamak. Af olmadığını bilen öğrenci sınıfını geçebilmek için derslere asılacak."

Dinçer de düzenlemenin tüm öğrencileri kapsaması gerektiğini savunarak şunları kaydetti:

"Öğrenciler ÖSS'yi kazandı diyerek onlara ayrıcalık sağlanmamalıdır. Burada eğitim sisteminin çarpıklığı ortaya çıkıyor. Öğrenci dershaneye bağımlı olduğu için okuldaki derslerinde başarılı olamıyor. Bu çarpıklığı sınav hakkı vererek, palyatif yöntemlerle çözmek mümkün değil. Sistem düzelmedikçe, dershaneler ve sınavlar sistemin kamburu olmaya devam ettikçe sınav hakkı verilmeye devam eder.


Mademki, sistemin başarısızlığı nedeniyle sınav hakkı veriliyor, sadece ÖSS'yi kazananlara yönelik ayrıcalık yapılamaz. Büyük bir haksızlık ve eşitsizlik. Sınıfta kalan öğrenciler dava açtıkları takdirde hak doğar. Eşitlik ilkesine aykırı."

YÖK'ten MEB'e gönderilen yazıda, bir yükseköğretim kurumuna kayıt hakkı kazanan ancak sorumluluk sınavı sonucunda mezun olacak son sınıf öğrencilerinin kayıt tarihlerinin 14 Eylül'e kadar uzatıldığı ve bu durumdaki öğrencilere ilişkin kayıt bilgilerinin 17 Eylül'e kadar ÖSYM'ye bildirilmesi gerektiği kaydedildi.

 

 | Puan: 7,3 / 48 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

ümit { 01 Ekim 2012 19:12:22 }
benimde tek sorumlulık sınavım var üniversteye yerleşemiyorum bununla ilgili bir çalışma yapmaları gerekiyor
selami { 28 Eylül 2011 23:31:27 }
Bence bu hakkın sadece lise son sınıflara verilmesi çok büyük haksızlık daha alt sınıflarda kalan ögrencilerden çogu derslerine asılmak bir yana daha da kötülesiyor.Hem ailenin beklentisi azalıyor ve çocuk daha cok rahatlıyor okul degistiriyor ve bunun sonucunda hem dersleri hem de cocugun ahlagı kötülesiyor.
gül { 14 Eylül 2011 10:30:46 }
Lütfen af değil ama her sene tanınan sınav hakkı bu senede tanınsın çok mağduruz üniversiteye kayıt yaptıramıyoruz bir an önce bu konuyla ilgili bilgi verilirse olay netleşir herkez birbirine soruyor çünkü rica ediyoruz bakanımız bu konuda duyarlı olursa seviniriz...
lütfü bayat { 10 Eylül 2011 16:34:08 }
kızım lise son sınıfı geçti 6 eylül 2011 de 10 sınıftan sorumlu olduğu dersten sınava girdi başarısız oldu üniversiteye yüzde elli burslu yerleşme hakkı kazandığı halde kayıt yaptıramıyoruz ,bu ve bunun gibi öğrencilere tekrar bir tek ders sınav hakkı verilemez mi sonuç itibarıyle hem biz veliler hemde öğrenciler mağdur durumda türkiye genelinde düşünüldüğün de 10000 lerce mağdur söz konusu zira bizim okulda    sınava girenler mağdur çünki geçen olmadı bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz ögrencilerin egitime kazandırılmasının amaçlandıgı bir sistemde mevcut durumun bagdaşmadıgı kanısındayım simdiden teşekkür eder çalışmalarınız da başarılar dilerim
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan