
800 bin üniversiteliye af geliyor ! Üniversite Affı !
Kategori: Üniversite |
705 Yorum |
33422 Okunma |
Yazan: editör | 06 Eylül 2007 21:00:26

Okullarına dönmek için imza toplayan 800 bin öğrenci için af gündemde.
Bakan Hüseyin Çelik sürekli öğrenci affı çıkarmaya çok da sıcak bakmıyor ancak ‘Talepler gelsin bakalım’ diyor
ÜNİVERSİTE öğrencilerine yönelik af yeniden gündemde. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise af için baştan kapıları kapatmıyor ancak sürekli af çıkarmanın da eğitimi yaraladığını düşünüyor. Bakan Çelik, sürekli öğrenci affı çıkarmanın eğitimi yaraladığını düşündüğünü belirterek ‘Öğrenci affı kolaylık sağlamak ve mağduriyeti gidermek amacıyla yapılabilir. Öğrenci affını da eğitimin sürekli bir aracı haline getirmemek gerekli. Sürekli af çıkarma taraftarı değiliz. Ama tabii ‘Öğrenci affı verilmez’ diye bir çekincemiz de yok. Başvurular, gerekçeleri bir gelsin bakalım’ dedi.
KAMPANYA BAŞLATILDI ÜNİVERSİTE ve liseden çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen öğrenciler harekete geçti. Yeniden okullarına dönebilmek için imza kampanyası başlatan 800 bin öğrenci, toplanan imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne götürmeye hazırlanıyor.
GÜNAY DESTEKLEDİ KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da son olarak afla ilgili olumlu mesajlar vermişti. Günay, bu talepte bulunan öğrencilere ‘Siz öğreniminize devam etme hakkı istiyorsunuz, bu sizin tabii hakkınız. Haklı mücadelenizde sizin yanınızdayız. Meclise girersek bu konuda size yardımcı olacağımıza dair söz veriyorum’ demişti.
SEZER VETO ETMİŞTİ ÖĞRENCİ affı, son olarak TBMM Genel Kurulu’nda 23 Şubat 2005 tarihinde kabul edildi. Yükseköğretim kurumlarından her ne nedenle olursa olsun ilişiği kesin öğrencilere yeni haklar getiren yasayı dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 2 Mart 2005 tarihinde TBMM’ye iade etti. Sezer, iade gerekçesinde yasanın ‘af’ niteliği taşıdığını, bu nedenle TBMM’nin nitelikli çoğunluğuyla çıkarılması gerektiğini belirtti.
Star
Nevin BİLGİN
Yorumlar
zehra
{ 23 Nisan 2008 11:11:28 }
ben ve benim gibi madur arkadaşlar öğrenci affı istiyoruz önceki yıllar yapıldı da şimdi neden yapılmıyor bizim suçumuz ne çeşitli nedenlerle okuldan ayrılmak zorunda kaldık okulumu bitirip diplomamı almak istiyorum mezun olmama 1 ay kala okuldan ayrıldm bu çok acı bir durum af istiyorum fakir ve muhta aileme yardım etmeliyim lütfen af

memurum sağlık kurumları yönetmimini bitirdim matematikten geçemedim lütfen ya af gelsin yada matematik dersi sağlık kurumları bölümünden kaldırılsın daha önce yoktu
gülşah
{ 22 Nisan 2008 20:39:53 }
sayın yetkilelerden bu affın çıkmasını on gözle bekliyorum.çıkartın da bizi sevindirin.oyumuzuda size verelim.
gülhan
{ 22 Nisan 2008 20:11:10 }
bi zayıfım vardı. üç yıl kayıt yaptıramadım.sayın başbakandan ricamız.lütfen son şans olarak bu affı çıkartın.Af 1999 yılınıda kapsasın teşekkürler.umutla bekliyoruz.
2004 ten beri bu affı bekliyorum.çıktı çıkacak diye umut ediyorum.benim istediğim dışında gelişen bazı olaylardan dolayı okulla ilişkim kesildi.4 dersim kalmıştı.2 yıllık bir bölüm ve yapmayacağım bir meslek aslında tekstil ama ben bunu bitirmek istiyorum.bu yaşıma kadar hiçbişeyi yarım bırakmadım,bırakmamda.yetkililer lütfen bu affı cıkartın.bizde biran önce okulu tamamlayalım..

benimde çeşitli nedenlerden dolayı okulla bağlantım kesildii ancak şimdii affı sabırsızlıkla bekliyorum ne olur gelsin af ......
muro
{ 21 Nisan 2008 19:42:04 }
LİSELİLERDE bu afdan faydalanabilecekmi
lütfen biri söylesin af varmı yokmu
sultan
{ 21 Nisan 2008 16:37:06 }
lütfen af çıksın bazı sebeplerden dolayı sınavların bazılarına giremedim ve derslerden başarısız gözüktüm.harcıda yatıramadığımdan daha sonraki dönem okulla ilişkim kesildi okuluma devam etmek çok istiyorum
serap
{ 21 Nisan 2008 14:01:15 }
bencede bir an önce af çıkmalı çünkü eğitimimiz bazen kendi isteğimizle son bulmuyo parasal konularda cabası parasızlıktan hayatımızı tamamen mi karartalım af geldiği zaaman bu öğrenciler emin olunki bunu çok iyi değerlendirecek

SERKAN
{ 21 Nisan 2008 11:08:34 }
ben myo yüksek okul.2002 dönemi kayıtlısıydım..2 dersim vardı..ve son dönem kayıt parası yatıramadım. ve kaydım slindi. çıkarsa çok ii olur..benim gibi yüzlerce arkadaşım var.. ve her gün internet haberleri takip ediyoruz
özlem
{ 21 Nisan 2008 00:48:02 }
af çıkmasını dört gözle bekliyorum inşallah çıkarda okullarımıza dönebiliriz benim 1 senem kalmıştı okulu bitirmeye maalesef bazı sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım dondurmak istedim onun içinde para istediler olmadı
1991 yılında yaşadığım hayat zorlukları ve güneydoğudaki malüm olaylar yaşanırken ben memur olarak çalışıyordum. ve çok istememe rağmen üniversiteme devam edemedim. 44 yaşındayım. bugün şartlarında hükümetten tek istediğim o dönemi de kapsayacak bir öğrenci affı. bu gerçekleşirse minnettar kalacam.
beyhan
{ 20 Nisan 2008 18:50:15 }
üniversteliye gelen af ne acıklarmısınız alttan kalan derslerler mi affediliyo
büşra
{ 20 Nisan 2008 13:28:24 }
bazı sebeplerden dolayı ilişiğimi kesmek zorunda kaldığım okuluma gerii dönmek istiyorum neolur aff çıksınnnnnnnnnnnn okulumu bitirmem lasımmm

hasan
{ 18 Nisan 2008 17:42:13 }
sesimizi duyan herkese selamlar........
bende bir çok arkadaşaım gibi umutla affı bekleyenlerdenim.... inanıyorum ki bir çoğumuzun ayrılış nedeni elimizde olmayan nedenlerdendir...budurumları sorumsuzluk olarak değerlendirmenizi istemem ben gerçekten zaruri nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kaldım
nesil
{ 18 Nisan 2008 17:32:20 }
ben de madur ama umut olanlardanın lütfen başkanım sizden af bekliyorum lütfen ama lütfen ........
ALİ
{ 17 Nisan 2008 12:43:31 }
Seçim de tüm partilerin proğramındaydı.Ünüversiteli öğrencilere af.Bu gün oldu hala bir hareket yok.Tüm parti proğramların da var olan şey gündeme gelse kimse hayır demeyecek.Niye gündeme gelmiyor.
Bi şekilde ceza amış ünüversite öğrencilerine lütfen bir an önçe gündeme gelmesini istiyorum.Eğitimizin ufkunun açılmasını istiyorum.Bir de daha önce çıkan af da bilinçli olunmadığı için baş vuramayanlar da faydalanamamıştır.Oysa otamatik olarak çezaların düşmesi gerekli olmalıydı.Saygılar.Acilen af.

Diğer Sayfalar: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.
Yorum Yazın